Peter Simon Kultúra

Víkendové tipy pre Rožňavčanov: Užite si posledné prázdninové dni naplno!

Posledný augustový víkend sa blíži. Spravte si z neho jednu veľkú rozlúčku s letom. Prinášame niekoľko tipov, kam vyraziť v Rožňave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové tipy pre Rožňavčanov: Užite si posledné prázdninové dni naplno!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hviezdne štvrtky

25. august 2016 od 20:00 hod., Hvezdáreň, Rožňava
Gemerské osvetové stredisko v rožňavskej hvezdárni pripravilo už siedmykrát ponuku letnej zábavy pre všetkých Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta. Už tento štvrtok sa môžete tešiť na ďalší zaujímavý film. Kompletný program nájdete v článku Hviezdne kino pokračuje v premietaní: PREHĽAD trhákov na mesiac august.

Medzizávodná súťaž zručnosti vodárenských pracovníkov

26. august 2016 od 8:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. a Mesto Rožňava vás srdečne pozývajú na podujatie Medzizávodná súťaž zručnosti vodárenských pracovníkov Deň vodárenskej techniky ktoré sa uskutoční dňa: 26. 8. 2016 v Rožňave na Nám. baníkov. Kompletný program akcie nájdete na plagáte v kategórii PODUJATIA.

Pietny akt k 72. výročiu SNP

26. august 2016 od 11:00 hod., Pamätník partizána Tótha, Hviezdoslavova, Rožňava Spomienka na túto významnú historickú udalosť sa koná pod záštitou mesta Rožňava, Oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Rožňava, Základnej organizácie partizána Tótha SZBP a vojenského útvaru mesta Rožňava. Pietny akt kladenia vencov a kytíc pri príležitosti 72. výročia Slovenského národného povstania sa uskutoční 26. augusta 2016 od 11:00 hod. pri pamätníku partizána Tótha na Hviezdoslavovej ulici v Rožňave.

Prednáška Osudy žien – Betliar

26. august 2016 od 17:00 hod., Kaštieľ Betliar
Letná sezóna 2016 sa v betliarskom kaštieli nesie v znamení tajomstvami opradenej barónky Žofie Serédyovej. Múzeum sídliace v kaštieli Andrássyovcov sa rozhodlo o nej usporiadať reprezentatívnu výstavu, ktorá je zároveň súčasťou príprav novej expozície hradu Krásna Hôrka. 26. august 2016 (piatok) od 17:00 hod. – Prednáška Osudy žien – osudové ženy, o veľkých ženách uhorských dejín Dr. Beatrix Basics, historička umenia.

DJ LayDee Sue TIMES CLUB

26. august 2016 od 20:00 hod., Times Club, Rožňava
Times Club Rožňava pozýva na elektronickú žúrku aj s mladou talentovanou slovenskou DJane LayDee Sue z Banskej Bystrice. Čaká vás večer nadupaný tou najlepšou tanečnou hudbou spolu z residentmi clubu DJ REXOR, DJ PEET a DJ SAMURAJ. Ako akciový drink nájdete STRONGBOW za 1 euro plus svietiace náramky. Zelená si slobodný, červený zadaný. Najlepšia prázdninová elektronická párty už tento piatok v TIMES. Vstupné 2 eurá.

XXII. ročník výstupu na Tureckú

27. august 2016 od 8:00 hod., Turecká
Výstup prebehne individuálne. Otvorenie akcie na Tureckej je naplánované na 11:00 hod. Pri altánku pod vrchom Turecká vás už bude čakať chutný guláš a zaujímavé ceny v tombole.

Preteky v lezení – Memoriál Petra Herényiho

27. august 2016 od 8:00 hod., Silická ľadnica
Samotné preteky sa začnú o 11:00 hod., no súťažiaci sa môžu registrovať už v ranných hodinách od 8:00 hod. do 9:00 hod. Následne bude rozprava a tréning. S vyhlásením výsledkov sa počíta okolo 16:00 hod. To však záleží od počtu súťažiacich a dosahovaných časov na trati. Na preteky je pre verejnosť vstup zdarma, iba súťažiaci si zaplatia štartovné vo výške 5 eur. Návštevníci, ktorí sa rozhodnú prísť si budú môcť pochutnať na výbornom guláši a pivku. Pre deti je pripravená školu uzlov, samozrejme sa jej môžu zúčastniť aj dospelí. Deti určite zaujme aj lanová dráha, trampolína a pre najmenších je pripravený skákací hrad.

Betliarsky country KOTLÍK 2016

27. august 2016 od 9:00 hod., Futbalové ihrisko, Betliar
Obec Betliar vás srdečne pozýva na ďalší ročník Betliarskeho kotlíka. Sprievodnými podujatiami sú turnaj v minifutbale a mariášový turnaj od 9:30 hod., vystúpenie kapely Betliarske vidly o 15:30 hod. a o 20:00 hod. diskotéka pod názvom Rozlúčka.

Večerné prehliadky kaštieľa Betliar

27. august 2016 od 19:30 hod., Kaštieľ Betliar
Múzeum v Betliari ponúka počas letnej sezóny návštevníkom večerné prehliadky kaštieľa. Tie sa v minulosti konali len sporadicky. Zaujímavosťou prehliadok je, že sprievodcovia sú oblečení v dobových kostýmoch. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do jednotlivých priestorov kaštieľa.

Rabat Kabát Revival

27. august 2016 od 20:00 hod., Kultúrny dom, Dobšiná
V rámci Dobšinského kultúrneho leta 2016 sa môžete už onedlho tešiť na koncert známej hudobnej formácie Rabat Kabát Revival. Už samotný názov napovedá o štýle hudby a v neposlednom rade aj o piesňach, ktoré zaznejú v dobšinskom kultúrnom dome. Okrem toho organizátor podujatia zahrnul aj večernú jazdu na motorkách do Rožňavy a späť. Vstupné 2 eurá.

Rožňavské kultúrne leto 2016

28. august 2016 od 16:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Programom rožňavského kultúrneho leta chce mesto pritiahnuť obyvateľov Rožňavy, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti. Už 28. augusta 2016 od 16:00 hod. si môžete vychutnať Petru Palevičovú a prekvapenie pre verných návštevníkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM