Peter Simon Kultúra

Víkend sa blíži: Kam v Rožňave a okolí za zábavou?

Týždeň povinností sa chýli ku koncu a pred nami sú dni zaslúženého voľna. Kde sa môžete počas víkendu v Rožňave a okolí zabaviť? Vyberte si z redakčných tipov.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa blíži: Kam v Rožňave a okolí za zábavou?
Zdroj: pixabay

Enra 2017

8. – 9. marec 2018 od 10:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Medzinárodná tvorivá skupina Rovás – eNRA predstaví svoje diela v Rožňave po piaty raz. Tvorivé zoskupenie, ktoré vzniklo v roku 2012 pod záštitou združenia Rovás so sídlom v Košiciach, prináša podľa kurátorky výstavy Ágnes Kovács každý rok diela rôznorodého štýlu a techniky, s rozmanitou tematikou, pričom výstavy zosúlaďuje rovnaká vlnová dĺžka a potreba spolupatričnosti.

Kino Apollo

8. marec 2018 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Štvorec – komédia/satira Švédsko Dánsko Nemecko Francúzsko 2017 142 min. MP15 3€ . Réžia: Ruben Östlund. Hrajú: Elisabeth Moss, Claes Bang, Dominic West, Terry Notary. Film ocenený Zlatou palmou v Cannes, Zlatým medveďom od Európskej filmovej akadémie na Berlinale za film, réžiu, scenár a herecký výkon. Trefná groteska o pokrytectve, umeleckom snobizme a každodenných morálnych zlyhaniach. Christian je kurátor švédskeho múzea moderného umenia. Úspešný, vzdelaný, mestský liberál, ktorý sa snaží citlivo vnímať aktuálne spoločenské problémy. S nimi ladí aj pripravovaná odvážna výstava konceptuálneho umenia, v ktorej dominuje inštalácia štvorca vo verejnom priestore. Vo štvorci platí absolútna rovnosť a tolerancia, ale je aj obrazom bizarného zmätku a napätia medzi liberálnymi hodnotami a egoizmom, príznačnými pre súčasnú Európu.

Veľkonočné tvorivé dielne

8. – 9. marec 2018 od 10:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Platí počas pracovných dní pre vopred nahlásené skupiny. Kontakt: badin.gabriella@gmail.com

Týždeň slovenských knižníc v Rožňave

8. – 9. marec 2018 od 10:00 hod., Gemerská knižnica Pavla Dobšinského, Rožňava
V rámci Týždňa slovenských knižníc si v rožňavskej knižnici príde na svoje hlavne mladšia generácia. Pre deti z materských, základných a stredných škôl sú pripravené viaceré kultúrno-výchovné podujatia, zážitkové čítania. Okrem toho bude prebiehať aj odpustenie pokút za upomienky a výstava úseku regionálnej literatúry – Homér z Gemera.

Kniha – moje zrkadlo

9. marec 2018 od 17:00 hod., Gemerská knižnica Pavla Dobšinského, Rožňava
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravuje v rámci Týždňa slovenských knižníc pre širokú verejnosť podujatie pod názvom Kniha – moje zrkadlo.

62. Ročník pretekov o kahanec bane Mlynky v obrovskom slalome

10. marec 2018 od 9:00 hod., Ski centrum Gugel – Mlynky
Preteky sa uskutočnia v lyžiarskom stredisku Ski centrum Gugel – Mlynky, dňa 10.3.2018 (sobota) o 9:00 hod.

XXI. AEROBIC SHOW

10. marec 2018 od 12:00 hod., Kultúrny dom Dobšiná
XXI.AEROBIC SHOW sa uskutoční v Dobšinej 10.3.2018. AEROBIC SHOW začína o 12:00 hod. Na programe je aerobic, zumba a joga. V cene je zahrnutý aj pitný režim, občerstvenie a tombola.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM