Eva Viestová Správy

VIDEO a FOTO: Kotleba pod Krásnou Hôrkou opäť hovoril o upratovaní v osade

V nedeľu popoludní sa niekoľko desiatok obyvateľov Krásnohorského Podhradia a prívržencov Mariána Kotlebu stretlo na trhovisku priamo pod vyhoreným hradom Krásna Hôrka. Na stretnutí si pripomenuli udalosti spred roka, keď dvaja chlapci z miestnej osady svojou nepozornosťou podpálili okolie hradu.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO a FOTO: Kotleba pod Krásnou Hôrkou opäť hovoril o upratovaní v osade
Foto: Eva Viestová

Celé stretnutie sa nieslo v pokojnom duchu a na okolí nebolo vidieť žiadne policajné auto. Marián Kotleba prítomných privítal a počas svojho takmer hodinového vystúpenia poukazoval na nečinnosť vlády v súvislosti riešením rómskej otázky.

„Dnes sme sem prišli pripomenúť si smutné výročie podpálenia hradu“, povedal Marián Kotleba.

Ako ďalej dodal, nepredpokladal nejakú masovú účasť, no napriek tomu je spokojný, že ľuďom táto téma nie je ľahostajná.

„Naďalej riešime aj otázku nelegálnej cigánskej osady a konečne sme dosiahli aj prvé úspechy na súde“, doplnil Kotleba.

„Plánujeme tam zrealizovať to naše upratovanie, pretože nelegálne stavby, ktoré sa nachádzajú na našich pozemkoch tam nemajú čo robiť“, dodal Kotleba.

Na otázku, či si dnes neplánoval obzrieť svoj majetok povedal, že v rómskej osade bol. „Priebežne to monitorujeme. K žiadnym konfliktom nedošlo. Neviem si predstaviť, že by mňa na mojom pozemku mali napadnúť ľudia, ktorí tam protiprávne žijú,“ zakončil Kotleba.

Na záver upustil od zapálenia spomienkových sviečok v podhradí a vyzval prítomných, aby si aspoň pomyselne zapálili sviečky vo svojom vnútri a pripomenuli si tak minuloročný požiar hradu Krásna Hôrka.

Podľa našich informácií bol Marián Kotleba po skončení tohto stretnutia na obhliadke svojich pozemkov pod hradom, kde bol údajne slovne napadnutý miestnymi osadníkmi. Kotleba bol vraj podať aj trestné oznámenie na polícii v Rožňave. Bližšie informácie o tomto incidente zisťujeme.

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO ZO STRETNUTIA.

Marián Kotleba stretnutie po roku
1
Galéria
Marián Kotleba stretnutie po roku
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM