Peter Simon Rôzne

Vianočné trhy v Rožňave v plnom prúde: Tieto stánky, by ste nemali prehliadnuť

Tradičné vianočné trhy v našom meste už odštartovali. My sme ich navštívili tiež a vybrali tri stánky, ktoré by ste nemali prehliadnuť :)

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Rožňave v plnom prúde: Tieto stánky, by ste nemali prehliadnuť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy v našom meste už návštevníkov lákajú vôňou, pestrými farbami aj rozmanitosťou. Mnohým sa doslova zbiehajú slinky pri všakovakých dobrotách s pestrou paletou chutí – od sladkých, cez slané až po štipľavé.

Tovar ponúka niekoľko desiatok stánkov, ktoré sú rozložené po celom rožňavskom námestí. Od remeselníckych výrobkov, až po medovníky, či chutné varené víno, ktoré určite zahreje. Prevláda pravá vianočná atmosféra.

O podvečernej atmosfére na trhoch počas včerajšieho dňa sme vás informovali v článku Pravá sviatočná atmosféra: Pozrite si ZÁBERY z Vianočných trhov v meste!

My sme sa vybrali zistiť priamo na miesto, aké stánky sú tento rok pre Rožňavčanov a návštevníkov vianočných trhov pripravené. Tu je trio stánkov, ktoré nás zaujali najviac.

Domáce klobásy a údené koleno

Na Námestí baníkov môžu vaše zmysly zlákať rôzne špeciality. Ako sme sa dozvedeli priamo od jedného z predajcov, Rožňavčania majú naozaj maškrtné jazyky. „Tento rok letí všetko. Klobásy, údené mäso, ražniči, jaternice. Avšak špeciálne tie klobásy, keďže sú domáce a veľmi chutné. Okrem toho sa nájde aj cigánska pečienka a varená kukurica,“ predstavili nám svoju ponuku predajcovia.

Samozrejme nechýba ani široká paleta vianočného punču, primátorský grog, ktorého výťažok ide na charitatívne účely a rôzne ponuky medoviny, či široký výber ochuteného vareného vínka.

Trdelník nesmie chýbať!

K trhom už neodmysliteľne patrí aj vôňa a chuť tradičného trdelníka. V Rožňave si môžete pochutnať na viacerých druhoch. Aké sú tento rok v ponuke už prezrádza predavačka. Na otázku, prečo tak letia sme dostali strohú odpoveď. „Robia sa z lásky, a to je základ celého úspechu. Rožňavčania si môžu vybrať základný, škoricový, vanilkový, čokoládový, kokosový, orechový. Najviac však berú čokoládu a orech,“ prezradila.

Všakovaké výrobky a aj matriošky :)

Pod stromčekom môžete potešiť aj maličkosťou, no o to vzácnejšou. Na Vianočných trhoch nájdete aj remeselnícke výrobky a všakovaké výmysly šikovných rúk. Jeden z viacerých takýchto stánkov ponúka naozaj krásne výrobky. Niektoré z nich sú podľa majstra vyrobené výlučne ručne. Takže ich hodnota je podstatne väčšia, ako predajná cena. Medzi nimi nájdete aj pestrofarebné matriošky rôzneho druhu a veľkosti :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM