Peter Simon Šport

Veterán Igor Drotár: Cieľom je dokončiť košickú rally

Na víkendovom 42. ročníku Rally Košice nebude chýbať ani veterán slovenského motorizmu Igor Drotár.

Ilustračný obrázok k článku Veterán Igor Drotár: Cieľom je dokončiť košickú rally
Zdroj: Dnes24.sk

So svojím spolujazdcom Róbertom Müllerom sa opäť predstavia v Škode Fabii WRC a ich ambíciou bude dokončiť rally, keďže v sezóne nedokončili už tri etapy.

Spomínanej dvojici patrí priebežné 7. miesto v absolútnom poradí šampionátu a 3. priečka v triede 11 (WRC). „Východ Slovenska je srdcom rally a Košice sú po vypadnutí Prešova našou domácou súťažou. Naša sezóna je poznačená nespoľahlivosťou auta, ale aj to sa stáva. Teraz nám ide o to, aby sme súťaž dokončili a tešili sa z nej nielen my, ale všetci, ktorí milujú rally a držia nám palce. Niektoré trate sa dlhšie nejazdili, ale sú pekné a zaujímavé,“ uviedol Igor Drotár.

Päťdielna sezóna majstrovstiev Slovenska v rally 2016 sa končí cez víkend v Košiciach. Už 42. ročník súťaže privedie posádky do hornatých oblastí na západ a východ od metropole východu. Sobotňajších vyše 70 km skúšok predstaví staronové trate, ktoré sa dlhšie nejazdili: Štós, Úhorná a mestský okruh v Rožňave. Nedeľa ponúkne tiež približne 70 km rýchlostných skúšok, tentokrát na východ od Košíc: Skároš, Herľany a Regeta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM