Peter Simon Správy

Veľká premiéra v Rožňave: Do mesta zavítali Cigánski diabli i speváčka Katka Knechtová

Spojenie dvoch hudobných žánrov si do divadelnej sály v OKC prišli vychutnať stovky nadšencov Katky Knechtovej a Cigánskych diablov. Po koncerte fanúšikovia popovej a cigánskej hudby neskrývali nadšenie!

Ilustračný obrázok k článku Veľká premiéra v Rožňave: Do mesta zavítali Cigánski diabli i speváčka Katka Knechtová
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská hudobníčka Katarína Knechtová a formácia Cigánski diabli odštartovali svoje veľké turné práve v Rožňave. Niet divu, že o toto zaujímavé vystúpenie mali záujem stovky nadšencov. Divadelná sála v Rožňave bola vypredaná, ani jedno sedadlo neostalo prázdne. Na koncert sa prišli pozrieť mladší a aj starší občania mesta a okolia. „Som rád, že sme turné začali práve tu v Rožňave. Rád sa sem stále vrátim a publikum je tu fakt úžasné,“ povedal pre náš portál Ernest Šarközi.

Knechtová sa musela naučiť po cigánsky

Zaujímavosťou tohto celého projektu je interpretácia Katky Knechtovej, ktorá spieva cigánske piesne a naopak, piesne Katky prerobili Cigánsky diabli do svojho jazyka. „Na turné sa veľmi teším, pretože je to opäť niečo nové. Spojenie týchto žánrov vnímam jednoznačne výnimočne a spolupráca s Cigánskymi diablami je pre mňa veľkou výzvou, pretože spojíme dva rôzne svety. Veľmi sa teším, že spievam cigánske pesničky a som rada, že sme začali tu v Rožňave. Páči sa mi tu azda všetko. Máte tu aj peknú prírodu a stále, keď mám čas, tak sa tu aj zastavím,“ prezradila Katarína Knechtová.

Ako ďalej povedala, naučiť sa po cigánsky nieje až také jednoduché a musela pri tom stráviť veľa času. No napokon to na premiére v Rožňave zvládla na jednotku, za čo sa Knechtovej a diablom publikum odvďačilo obrovským potleskom. „Koncert bol fakt úžasný a strašne sa mi to celé páčilo. Sú to proste hudobníci, bol to pre mňa zážitok,“ povedala po koncerte Eva.

„To spojenie tých dvoch žánrov sa im určite vyplatilo, je to veľmi zaujímavé a pekné. Páčilo sa mi a nečakal som, že to bude až také pekné,“ povedal po koncerte prekvapený Jozef.

" Hlavne som prišiel kvôli Katke Knechtovej a jej pesničkám. No musím fakt skonštatovať, že tí diabli sú hudobníci a klobúk dole pred nimi," prezradil Peter.

Prinášame vám záznam z koncertu a vyjadrením Kataríny Knechtovej a Ernesta Šarköziho, v ktorom sa dozviete ako sa pozdáva cigánsky spev Katky diablom, ale aj čo si myslí Katka o celom projekte. Želáme príjemné sledovanie.

Foto: archív Cigánsky diabli

Záznam z koncertu Knechtová & Cigánsky diabli v Rožňave
1
Galéria
Koncert Knechtová & Cigánsky diabli v Rožňave
3
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM