Peter Simon Správy

Veľká pocta pre rožňavskú študentku: Predseda kraja ocenil Cyntiu

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa a podpredseda KSK Emil Ďurovčík ocenili študentov zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti krajskej samosprávy. Pocta aj pre Rožňavčanku.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre rožňavskú študentku: Predseda kraja ocenil Cyntiu
Zdroj: KSK

Ako informovala hovorkyňa Ksk Zuzana Bobriková, jednalo sa o oceňovanie najlepších študentov z celého kraja.

„Symbolické ocenenie prevzalo spolu 26 jednotlivcov a dva kolektívy. Najviac ocenených – 11 jednotlivcov a kolektívov je zo škôl, ktoré sídlia v krajskom meste. Po šesť ocenení putuje do okresov Michalovce a Spišská Nová Ves, dve do okresu Trebišov, po jednom do okresov Sobrance, Rožňava a Košice okolie,“ spresňuje Bobriková.

Ocenenia podľa jej slov získali študenti za výsledky v oblasti vedomostí a odborných zručností, za úspechy z medzinárodných predmetových olympiád, za športové a telovýchovné, spoločenské a kultúrne aktivity, za charitatívnu a dobročinnú iniciatívu.

Medzi ocenenými bola aj Rožňavčanka Cyntia Adamcová z Gymnázia P. J. Šafárika v Rožňave.

Ako uviedla Bobríková, všestranná športovkyňa svoje danosti rozvíja už niekoľko rokov v rôznych športoch. Športového ducha v nej podnietili kondičné tréningy. Prvé súťaže absolvovala v behu na dlhšie trate 10 a 11 km. Na Behu v Raji v kategórii junioriek obsadila 2.miesto, v Cross Country na Jahodnej v ženskej kategórii 4.miesto. Učaroval jej aj bodyfitness, ktorému sa síce aktívne venuje len od minulého roka, no v medzinárodnej súťaži Fitbalance Cup v Budapešti stihla získať 1.miesto. Popredné miesto získala aj na 36. ročníku Tatranského pohára. Reprezentuje školu vo všetkých športových súťažiach a aktívne sa podieľa aj na ich organizovaní.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM