Peter Simon Kultúra

Večerné prehliadky kaštieľa: Nebude chýbať ani Valčík!

Tak, ako k letnej sezóne v betliarskom kaštieli patrí kráľovná Alžbeta, známa aj ako Sisi, tak neodmysliteľne patrí ku kráľovnej aj valčík. V kaštieli si pripravili opäť zaujímavé prehliadky.

Ilustračný obrázok k článku Večerné prehliadky kaštieľa: Nebude chýbať ani Valčík!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Viedensky valčík, ktorý sa vyznačuje rýchlosťou a ľahkosťou sa stal základom viedenskej operetnej tvorby a ako tanec prenikol na cisársky dvor. Tancoval sa všade tam, kde sa bavila aristokratická spoločnosť, neobišla sa bez neho žiadna veľká udalosť a právom ho preto korunovali za kráľa spoločenských tancov.

„V rámci sprievodných podujatí výstavy "Jej Veličenstvo kráľovná“ sme pre návštevníkov pripravili ďalšie prekvapenie, atraktívne večerné prehliadky v sobotu, 27. júna v čase od 19:00 hod, do 21:00 hod. Návštevníci budú mať možnosť zažiť večernú atmosféru kaštieľa so sprievodcami v súdobých kostýmoch, vychutnať si tóny najznámejších valčíkov, romantické tanečné kreácie v podaní tanečníkov z tanečného klubu Sambed a prípadne sa pridať k tanečným párom," informovala Judita Krajčiová z betliarského kaštieľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM