Peter Simon Kultúra

Večer plný rocku: V Rožňave odznejú hity AC/DC, Horkýže Slíže i Deep Purple

Vo vonkajšom areáli Rakwa Music Clubu na Námestí baníkov 35 sa v sobotu 4. júla uskutoční ďalšia zo série open air žúrok. Tentokrát pôjde o “revival night” slovenských kapiel, ktoré odohrajú rockové hity AC/DC, Deep Purple či Horkýže Slíže.

Ilustračný obrázok k článku Večer plný rocku: V Rožňave odznejú hity AC/DC, Horkýže Slíže i Deep Purple
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Večer plný rockovej muziky otvorí domáca kapela The Roads, ktorá odpáli show plnú hitov britských Deep Purple. Z Trenčína do Rožňavy zavíta skupina AC/TN, ktorá sobotnú noc okorení poriadnou dávkou gitarových riffov austrálskej hardrockovej ikony AC/DC. Hudobný večer plný kvalitnej muziky uzatvára Bansko-bystrická skupina Horslíže Kýže. Ako už názov prezrádza, ide o revival slovenskej punk-rockovej skupiny Horkýže Slíže známej svojimi humornými textami.

Domácu formáciu The Roads miestnym zrejme predstavovať netreba. Opýtali sme sa preto hosťujúcich kapiel na to, ako vznikli, čo môžeme nájsť v ich repertoári a prečo si vlastne vybrali cestu byť revival kapelou.

„Trenčianska skupina AC/TN vznikla z iniciatívy troch muzikantov: Petra Žuchu, Kuba Žuchu a mňa. Máme skrátka radi túto svetoznámu kapelu tak moc, že sme sa rozhodli aspoň priblížiť tejto rock'n'rollovej ikone a založili sme revival. Bicie a basa prešli zmenami a dnes sa za bicie pevne usadili Ivan Pavlík a Ľuboš Beďač na base. Repertoár spočíva výlučne z najznámejších hitov svetovej rockovej legendy AC/DC,“ predstavuje kapelu AC/TN jeden z členov a vokalista Dodo Šimun.

„Kapela vznikla vlani z jediného dôvodu, že máme radi rock'n'rol a zábavu a preto máme radi aj Horkýže Slíže a ich texty… a keďže nielen my, ale aj mnohí ľudia, tak je to ideálna kombinácia a príležitosť vzájomne sa dobre zabaviť. Spevákom v kapele som ja – Matúš "Maco“ Šikula, pričom zároveň hrám aj na bassgitaru. Ďalšími spevákmi v kapele sú Oliver Šipkovský a Alek Malo, obaja hrajú zároveň na gitare a za bicími sedí Ivan Hruška," hovorí Šikula, spevák Horslíže Kýže.

„Rozhodli sme sa výjsť návštevníkom čo najviac v ústrety a vstupné sme preto z pôvodných 5/3 eur znížili na 2 eurá po celý večer,“ uviedol jeden z organizátorov Ľubomír Sentpetery. „Stále veríme a robíme podobné podujatia s vierou, že sa to oplatí a že sa ľudia prídu v hojnom počte dobre zabaviť, robíme to hlavne pre nich,“ dodal Sentpetery.

Samozrejme si počas celej noci budete môcť pochutnať aj na vychladenom pivku a fajnotách, ktoré bude ponúkať aj stánok známej Veselej Farmy, kde okrem chutných pečených klobás nájdete aj široký výber syrov a iných domácich potravín.

Začiatok akcie je naplánovaný presne na 19:00. Vstupné sú 2 €.

Line up:

  • 19:00 – 20:00 – The Roads
  • 20:20 – 21:45 – AC/TN
  • 22:05 – 23:30 – Horslíže Kýže

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM