záruba martin Rôzne

Valentínska kvapka krvi 2012

Valentínska kvapka krvi je tu opäť! Valentín je nielen čas zamilovaných, ale aj všetkých darcov krvi, ktorí sa rozhodnú darovať túto vzácnu tekutinu. Odbery sa uskutočňujú v NsP Sv. Barbory a.s. v Rožňave na hematologicko - transfúznom oddelení a to

Valentínska kvapka krvi spája už 17 rokov všetkých ľudí, ktorí nemyslia len na seba a chcú nezištne pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Kampaň štartuje 8. februára a bude trvať do 9. marca, teda necelých 5 týždňov. Tvárami tohtoročnej kampane sú herci Kristína Svarinská a Juraj Ďuriš.

Motivovaní heslom Zachráň Romantiku. Daruj krv stvárňujú symbolicky darcu krvi a jeho odhodlanie darovať niečo zo seba pre záchranu iných.

Kampaň pripravil Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou a hematologicko-transfuziologickými oddeleniami nemocníc. „Národná transfúzna služba SR si váži všetkých ľudí, ktorí sa rozhodnú dobrovoľne a bezplatne darovať krv, a pomôžu tak zachrániť ľudský život. Preto aj pri príležitosti Valentínskej kvapky krvi chceme vyzvať každého, kto sa rozhodne vykonať tak humánny skutok, ako darovanie krvi je, aby prišiel na pracoviská NTS SR a pomohol tak tým, ktorí to potrebujú.“, uviedla NTS SR.

Zdroj: TS NTS SR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM