JAB Správy

V Slovenskom raji zasahoval vrtuľník: Mladá turistka (30) sa zrútila zo skaly!

Pekné septembrové počasie vylákalo ľudí aj na turistiku. No nie všetkým to vyšlo podľa ich predstáv. Traja z nich skončili v nemocnici. V jednom prípade zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

Ilustračný obrázok k článku V Slovenskom raji zasahoval vrtuľník: Mladá turistka (30) sa zrútila zo skaly!
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Záchranári Horskej záchrannej služby mali v sobotu v oblasti Slovenského raja plné ruky práce. Ako nás informoval náčelník Dušan Leskoviansky, celkovo zasahovali trikrát. Dopoludnia zasahovali na Klauzách, kde boli privolaný k slovenskému turistovi. ,,Mal poranenú nohu čo si vyžiadalo fixáciu vákuovou dlahou a následný transport terénnym vozidlom HZS na Košiarny briežok. Turista bol, odovzdaný posádke rýchlej zdravotníckej pomoci a prevezený do nemocnice v Spišskej Novej Vsi," povedal Leskoviansky.

Vzápätí bol nahlásený zásah v oblasti Piecky. Zo skaly padla 30-ročná turistka. Podľa slov náčelníka turisti zablúdili a dostali sa až do zadných piecok, kde Češka prepadla cez skalný prah. „Pád turistke spôsobil krátkodobé bezvedomie. Mala poranenú hlavu a nohu,“ informoval. Vzhľadom na terén bola k zranenej turistke privolaná aj vrtuľníková záchranná zdravotná služba. „Pacientka bola po ošetrení záchranármi a lekárom za pomoci navijaku vyzdvihnutá z rokliny a následne transportovaná posádkou VZZS do nemocnice v Poprade na ďalšie ošetrenie,“ doplnil náčelník.

V predvečerných hodinách museli zasahovať záchranári aj tretíkrát v oblasti Letanovského mlyna. Na stupačkách sa pošmykol a padol z výšky približne 6 metrov slovenský 25-ročný turista. Po páde bol otrasený a nebol schopný samostatne pokračovať v túre.,,Turista bol záchranármi vyšetrený a transportovaný terénnym vozidlom HZS ku obci Letanovce, kde ho prevzala posádka Rýchlej lekárskej pomoci,“ dodal na záver náčelník horskej záchrannej služby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM