JAB Rôzne

V Slovenskom raji začína rozsiahla rekonštrukcia: Musí pomáhať aj vrtuľník, pozrite si VIDEO

Do národného parku Slovenský raj nabehli robotníci. Vymieňať sa budú rebríky, stupačky aj záchytné reťaze. Na pomoc prišiel aj vrtuľník.

Ilustračný obrázok k článku V Slovenskom raji začína rozsiahla rekonštrukcia: Musí pomáhať aj vrtuľník, pozrite si VIDEO
Foto: Jana Buvalová

Ako nám prezradila starostka obce Hrabušice Jana Skokanová, v Slovenskom raji sa začína rozsiahla rekonštrukcia technických zariadení. „Opravy sú financované z rozpočtu mikroregión Slovenský raj sever, ale väčšiu časť uhrádza obec keďže je to v našom katastrálnom území,“ vysvetlila nám starostka. „Dovezená drevná hmota bude do lokality piecky prevezená pomocou vrtuľníka, kde bude opravovaná asi 100 metrová zostava drevených rebríkov,“ pokračovala.

Podľa slov starostky práce budú pokračovať v Kyseli, v Suchej Belej a v prielome Hornádu. Opravovať sa bude aj dosť veľký mostík na prechod cez veľký potok. „Na opravu je pripravených 25 kubíkov dreva. Práce budú prebiehať priebežne a roklina bude pre verejnosť otvorená,“ doplnila Skokanová. Na opravách bude pracovať šesť chlapov. „Všetko sú to chlapi naučení robiť vo výškach a hlavne známy terénu. Nebudú to robiť prvýkrát,“ informovala.

Zaujímalo nás aj či bola potrebná takáto rozsiahla rekonštrukcia? „Veľká oprava sa konala pred dvoma rokmi. Počas turistickej sezóny správa národného parku monitoruje technické zabezpečenie v Raji a vyhodnotila, že tieto zariadenia potrebujú opravu,“ opísala starostka. Zároveň vyslovila aj hlavný dôvod, prečo je oprava potrebná. „Chceme, aby turistické chodníky a pomôcky na nich boli bezpečné. Želáme si, aby sa k nám turisti radi vracali. No najhlavnejšie je to, aby spokojní a bez úrazu odchádzali,“ uzavrela Skokanová

Výpomoc vrtuľníka pri rekonštrukcii v Slovenskom raji
1
Galéria
Rozsiahla rekonštrukcia v Slovenskom raji
10
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM