Peter Simon Správy

V Rožňave sa pripravuje privítanie niekoľkonásobnej víťazky zimných paralympijských hier

Mimoriadny úspech Rožňavčanky Farkašovej na paralympiáde. Stala sa najúspešnejšou športovkyňou celých hier. Vieme, kedy zavíta do nášho mesta aj s navádzačkou Natáliou Šubrtovou. Viac v článku.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave sa pripravuje privítanie niekoľkonásobnej víťazky zimných paralympijských hier
Zdroj: TASR

Výprava slovenských paralympionikov sa vrátila z hier zimnej olympiády s jedenástimi medailami, pričom šesť z nich bolo zo zlatého kovu. K nim pridali štyri strieborné a jednu bronzovú. Prezident Slovenského paralympijského výboru (SPV) Ján Riapoš dúfal v kútiku duše so ziskom desiatich.

Najúspešnejšia športovkyňa bola Henrieta Farkašová, ktorá spolu s navádzačkou Natáliou Šubrtovou získala štyri zlaté a jednu striebornú medailu v alpskom lyžovaní v súťaži zrakovo znevýhodnených. Stala sa tak najväčšou hviezdou zimných paralympijských hi­er.

„Pocity sú pozitívne. Mám radosť z toho, čo som dosiahla, veď som sa stala najúspešnejšou športovkyňou na hrách. Budem na ne spomínať len v dobrom,“ povedala Farkašová tesne po príchode z dejiska.

„Mesto Rožňava privíta dňa 6. apríla 2018 o 16:00 hod. na Námestí baníkov niekoľkonásobnú víťazku zimných paralympijských hier 2018 v Pjongčangu HENRIETU FARKAŠOVÚ a jej navádzačku NATÁLIU ŠUBRTOVÚ,“ informovala Janka Mičudová z mestského úradu.

Podujatie je pripravené pre širokú verejnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM