Peter Simon Správy

V Rožňave opäť vytancujú pomoc: Tentoraz ju potrebuje postihnutý Tobiasko

Podujatie, ktoré chytá za srdcia mnoho Rožňavčanov. Skupina ľudí pod vedením Andy Hlavajovej bude opäť pomáhať. Pridať sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave opäť vytancujú pomoc: Tentoraz ju potrebuje postihnutý Tobiasko
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Aj teraz všetci spoločne pomôžu niekomu, kto to potrebuje. Tento rok to bude už druhý mladík, keďže ešte vo februári sa v našom meste pomáhalo Nikolaskovi. Vyzbieraná suma z dobročinnej akcie bude opäť venovaná rodičom zdravotne postihnutého chlapčeka s Westovým syndrómom, nakoľko náklady na liečenie resp. rehabilitáciu sú veľmi nákladné.

Podujatie zastupuje Andrea Hlavajová a Tímea Bagačková Zollerová.

Rožňavský minimaratón je podujatie, ktoré sa už pomaly stáva pevnou súčasťou podujatí v meste Rožňava. Je to popoludnie s niekoľkými hodinami rôznych cvičení (zumba, aerobik, tae-bo, jumping a podobne), ktoré sa koná raz ročne. Organizujú ho nadšenci cvičenia, ktorí chcú zároveň pomôcť. Motto minimaratónu je „Pomôž pohybom“.

„Doteraz sa konalo 6 ročníkov. Prvé dva roky sme pomohli detskému oddeleniu Nemocnice svätej Barbory v Rožňave. Tretí rok to bol detský domov „Satelit“ a nasledujúce tri roky sme pomáhali rodičom, ktorí nemali také šťastie a ich deti majú zdravotné problémy, ktorých liečba a rehabilitácie stoja nemalé peniaze,“ prezradila Andrea Hlavajová.

Ako doplnila, účasť je každý rok na Rožňavu nevídaná, zakaždým si zacvičilo a pomáhalo od 60 do 80 ľudí, ktorí prichádzajú nielen z Rožňavy a okolia, ale i z Tornale, Rimavskej Soboty, Lučenca, Dobšinej či Košíc.

„Keďže však chceme tým, pre ktorých v daný rok robíme zbierku, odovzdať čo najvyššiu sumu, snažíme sa stále získať niekoho, kto nám pomôže s výdavkami na organizovanie minimaratónu. Hľadáme ochotných jednotlivcov a inštitúcie, ktorí nám vedia poskytnúť občerstvenie, pitný režim, darčeky do tomboly, v ideálnom prípade aj finančný príspevok, ktorý samozrejme tvorí základ zbierky. Cvičitelia, DJ a všetci ostatní, ktorí sú pri realizácii, pomáhajú bez nároku na akýkoľvek honorár,“ spresňuje mladá športovkyňa.

Tento rok sa Rožňavský minimaratón bude konať 21.októbra už tradične v priestoroch historickej radnice na Námestí baníkov. "Tento rok to už bude druhýkrát, pretože v roku 2016 sme z časových dôvodov nemohli podujatie zorganizovať. Vyzbierané peniaze venujeme Tobiasovi Benkovi, nar. 17. júna 2012, ktorý trpí DMO a Westovým syndrómom. Rehabilitačný 2-týždňový pobyt v centre Adeli v Piešťanoch, povedala na záver Tímea Bagačková Zollerová.

Podujatie sa uskutoční 21. októbra 2017 na Radnici v Rožňave.

Program:

Prezentácia o 12:00 hod.

  • Folk Aerobic – Klaudia
  • Strong by Zumba – Maroš a Radka
  • Cvičenie Efekt – Zora
  • Zumba – Maroš a Radka
  • Jóga Attila
  • Následne hudobné vystúpenie známej Karmen Pál-Baláž
  • Vyhodnotenie + tombola o 17:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM