Eva Viestová Krimi

V Revúcej zaistili drogy aj trhavinu, obvinených je 16 osôb

V Revúcej a okolí zaistili drogy aj trhavinu, obvinených je 16 osôb. Polícii sa podarilo rozbiť ďalšiu drogovú skupinu, ktorá v revúckom okrese pôsobila. Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite obvinil za posledné mesiace 24 osôb.

Na akcii sa podieľali príslušníci Úradu boja proti organizovanej kriminalite okresu Revúca a banskobystrického pohotovostného policajného útvaru.

Vyšetrovateľ obvinil šestnásť osôb. Štrnásť mužov a dve ženy polícia trestne stíha za distribúciu a držbu drog v meste Revúca. Hrozí im trest odňatia slobody 4 až 10 rokov. Polícii sa podarilo zadržať a obviniť aj hlavného distribútora Ondreja K., ktorý bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť už odsúdený. Vyšetrovateľ ho v súčasnosti obvinil aj z nedovoleného ozbrojovania. Pre opakovanú trestnú činnosť vzal súd obvineného Ondreja K. do vyšetrovacej väzby.

Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite ešte v novembri minulého roka obvinil z drogovej trestnej činnosti sedem osôb z Revúcej. Obvinení predávali a sprostredkovávali v revúckom regióne drogy. Šesť mužov a jedna žena, vtedy nakupovali a predávali pervitín. V priebehu vyšetrovania sa Úradu boja proti organizovanej kriminalite podarilo identifikovať hlavného distribútora, Ondreja K.
V spolupráci s policajtmi okresného riaditeľstva v Revúcej a banskobystrickým pohotovostným policajným útvarom pripravili policajnú akciu. Hlavným cieľom polície bolo zadržať tohto hlavného distribútora, ktorý sa drogovej trestnej činnosti venoval dlhodobo. Okrem toho bol už za túto trestnú činnosť v minulosti odsúdený. Akcia prebehla rýchlo, polícia však okrem Ondreja K. zadržala ďalších pätnásť osôb vo veku 22 až 41 rokov, ktorí sa zaoberali zháňaním drog, najmä pervitínu a jeho následným predajom v Revúcej a okolí.
Polícii sa podarilo rozbiť ďalšiu drogovú skupinu, ktorá v revúckom okrese pôsobila. Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite obvinil za posledné mesiace 24 osôb (v novembri minulého roka sedem a v týchto dňoch 16) z drogovej trestnej činnosti, ktorej sa dopúšťali v Revúcej a okolí. Policajti operatívnou činnosťou zistili, že tieto osoby majú prepojenie na podsvetie Revúca – Brezno. Deviatim hrozí trest odňatia slobody 9 až 15 rokov, ostatným pätnástim 4 až 10 rokov väzenia. Ondrej K. a sedem obvinených z novembra minulého roka, sú stíhaní vo väzbe. Ostatní sú stíhaní na slobode.
TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová. Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM