Peter Simon Správy

V Plešivci sa tešia z novej materskej školy: Priestory využije 80 detí

V obci Plešivec neďaleko nášho mesta v uplynulých dňoch otvorili novú materskú školu. Práce sa počas realizácie predĺžili, no teraz si nové priestory môže užívať 80 detí.

Ilustračný obrázok k článku V Plešivci sa tešia z novej materskej školy: Priestory využije 80 detí
Zdroj: Dnes24.sk

Ako náš web informovala starostka obce Plešivec Iveta Šušánová, už dlhší čas obec sužoval problém vybudovania novej materskej škôlky, ktorá by vyhovovala zo zdravotného a z technického hľadiska.

Podľa jej slov v starých priestoroch deti boli v nevyhovujúcich podmienkach po hygienickej ale aj bezpečnostnej stránke. „Novú materskú školu obec plánovala dokončiť už v roku 2013. Z dôvodu reštrukturalizácie hlavnej dodávateľskej firmy sa však tento termín nepodarilo dodržať,“ prezradila starostka obce Plešivec Iveta Šušánová.

Vedenie obce Plešivec priestory novej materskej školy uviedla do prevádzky koncom mesiaca november. Rodičia ale hlavne deti a v neposlednom rade učiteľky majú veľkú radosť z krásnych, kvalitných, zdravých priestorov. Kapacita bola taktiež zvýšená z plánovaných 60 na 80 detí. „Obec postavila škôlku z vlastných zdrojov a časť financovala z úveru. Celková cena výstavby je 618 tisíc €,“ dodala pre náš web starostka obce Plešivec Iveta Šušánová.

Foto: Šušánová

V Plešivci sa tešia z novej materskej školy: Priestory využije 80 detí
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM