Rôzne

V Plešivci majú počas dažďov problém: Dažďová kanalizácia v obci nefunguje

Pred pár dňami tam celkom výdatne spŕchlo a problém bol v tom, že voda z pozemných komunikácii sa hromadila a nedotekala.

Ilustračný obrázok k článku V Plešivci majú počas dažďov problém: Dažďová kanalizácia v obci nefunguje
Zdroj: Dnes24.sk

Na sociálnej sieti sa priam v priebehu par minút zbierali fotky z tamojších ulíc a strhla prestrelka komentárov pod nimi…

Pozreli sme sa nato a pozisťovali informácie.
„Počas silných dažďov tento týždeň sme boli svedkami toho, že dažďová kanalizácia v obci nefunguje. Domnievam sa, že hlavným dôvodom nefunkčnosti dažďovej kanalizácie je jej mnohonásobné porušenie počas výstavby splaškovej kanalizácie, ktorá prebieha v súčasnosti. S výstavbou poverená firma nebola dostatočne opatrná a na viacerých miestach sa porušila rôznymi spôsobmi už mnohé roky fungujúca dažďová kanalizácia. Taktiež by som rada podotkla, že obec nepodnikla dostatočnú kontrolu nad výstavbou, ktorá by mohla napomôcť a taktiež obísť takým a podobným problémom", prezradila pani z obce, ktorá chcela ostať v anonymite.

Boli sme sa opýtať aj za starostom obce Plešivec, ktorý bol prítomný na úrade no neprijal nás z bližšie nešpecifikovaného udania dôvodu. Kontakt sme sekretárke zanechali nech sa nám ozve, do dnešného dňa sme sa nedočkali.

Snáď sa niekto z vedenia obce bude touto problematikou zaoberať a vzniknutú situáciu dajú do poriadku.

Zdroj: Peter Simon

V Plešivci majú počas dažďov problém
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM