JAB Správy

V OBRAZOCH: V Slovenskom raji prebehla naozaj parádna veľkonočná oblievačka

Veľkonočná oblievačka, ktorá stála za to! Presne taká prebehla počas sviatkov v Slovenskom raji. Veď si to pozrite na fotkách...

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: V Slovenskom raji prebehla naozaj parádna veľkonočná oblievačka
18
Galéria

Pstruhy Slovenského raja sme vám už na našom portáli predstavili. Sú to otužilci rôznych vekových kategórií zo Spišskej Novej Vsi a okolia, ktorí pravidelne otužujú v studenom Hornáde. A nevynechali ani Veľkú noc. Na Zelenej lávke v Slovenskom raji sa rozhodli na veľkonočnú nedeľu nielen okúpať a oficiálne uzavrieť ich prvú sezónu. Prebehla tam vďaka nim aj parádna oblievačka!

VIDEO: Takejto veľkonočnej kúpačke čelili ženy v Slovenskom raji :)
1
Galéria

„Rozhodli sme sa, že my si urobíme Veľkonočný pondelok o deň skôr. Stretli sme sa tu, aby sme obliali a vyšibali naše ženy, čo je tradícia na Spiši, aby boli po celý rok zdravé,“ povedal pre náš portál zakladateľ klubu Peter Klein s tým, že na rozdiel od ostatných žien, tie z ich klubu zažívajú studenú vodu každý týždeň.

Zároveň to bolo podľa jeho slov aj ich ukončenie prvej spoločnej sezóny. „Odteraz bude už každý otužovať individuálne a spoločne sa začneme stretávať koncom októbra, alebo začiatkom novembra,“ ozrejmil Klein. Ako doplnil je rád, že otužilcov každým týždňom pribúda a ich rady sa rozšírili aj o nežné pohlavie.

Novou členkou klubu Pstruhov Slovenského raja je aj iba 15-ročná študentka Dominika. „Stále som bola zamrznutá a musela som chodiť naobliekaná, tak som sa rozhodla, že skúsim otužovanie. Dnes som tu druhýkrát aj vďaka môjmu bratrancovi, ktorý otužuje pravidelne,“ prezradila novopečená pstružica.

Aj pani Renáta sa rozhodla, že sa pridá k otužilcom a vyskúša si plávanie v studenom Hornáde. „Celý tento kolektív sú moji kamaráti, ktorých som už poznala aj predtým. Sledovala som ich čo robia a nakoniec som sa rozhodla, že sa k nim pridám a neľutujem. Aj keď doma chodím väčšinou zabalená v deke, zimná voda je super,“ prezradila.

Keďže ani ju neminula pred samotným otužovaním symbolická oblievačka, spýtali sme sa jej, aký je to pocit. „Tým, že mi zimná voda nevadí, tak som to zobrala úplne v pohode. Patrí to k Veľkej noci, no tu mi to príde ešte také záživnejšie a veselšie ako doma,“ uzavrela.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTOGALÉRIA: Otužilci zo Spiša prežili Veľkú noc po svojom
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM