Marek Šebeňa Rôzne

V nedeľu odštartovali celotýždňové Dni mesta

Na rožňavskej radnici dnes slávnostnou akadémiou mládeže v réžii občianskeho združenia Domka otvorili tohtoročné Dni mesta Rožňava, ktoré potrvajú až do budúceho víkendu. V priebehu nasledujúceho týždňa pripravila samospráva pre širokú verejnosť už t

Tradícia niekoľkodňových osláv Dni mesta sa spája s históriou Rožňavy. „Prvá písomná zmienka o nej pochádza z februára 1291, takže je tomu už 720 rokov, čo naše mesto daroval donačnou listinou arpádovský kráľ Ondrej III. ostrihomskému arcibiskupovi Ladomérovi,“ povedal pre TASR prvý muž miestnej samosprávy Vladislav Laciak. Ako dodal, pozvanie na tohtoročnú slávnosť prijali aj zástupcovia partnerských miest z Poľska, Srbska, Čiech a Maďarska.
Primátor mesta zároveň poznamenal, že Dni mesta budú v priebehu týždňa pokračovať stretnutím členov žiackeho a študentského parlamentu s predstaviteľmi mestskej samosprávy. Na zimnom štadióne v Rožňave sa uskutoční aj karneval na ľade. Súčasťou programu je tiež výstava kníh Kláry Jarunkovej spojená s besedou jej dcéry Daniely Zacharovej, ktorá je akademickou maliarkou. Jej práce môžu zhliadnuť v týchto dňoch návštevníci Galérie Baníckeho múzea.
Počas nasledujúcich dní sa v Rožňave uskutočnia i divadelné predstavenia, vernisáže a basketbalový turnaj žiačok základných škôl. Miestna samospráva zároveň ocení najlepších športovcov a športové kolektívy za rok 2010. Počas víkendu sa niekoľko známych osobností zapojí do futbalového turnaja Westton cup.
Sobotňajší (5.2.) program vyvrcholí slávnosťou udeľovania najvyšších mestských vyznamenaní a večerným plesom. Dni mesta ukončí v nedeľu 6. februára tanečná súťaž.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM