Peter Simon Správy

V Kečove riešia závažný problém s vodou: Prečo sa ľudia sťažujú?

V Kečove riešia problém s pitnou vodou. Tá, ktorá im tečie cez kohútiky je zakalená. Vodári sa pustili do práce.

Ilustračný obrázok k článku V Kečove riešia závažný problém s vodou: Prečo sa ľudia sťažujú?
Zdroj: František Matušík

Nespokojní obyvatelia obce Kečovo v okrese Rožňava riešia problém. Jedá sa o pitnú vodu.

Ako nás informovala obyvateľka obce, Ružena Farkašová, v Kečove nastal niekoľkodňový problém vodou. „Z vodovodu tiekla špinavá voda. Dostali sme oznámenie, že ju nemôžeme piť a ani z nej variť. Vodárne zabezpečovali pitnú vodu dovozom na cisterne,“ spresnila Farkašová.

Na rad prišli opatrenia

Ako nás informovala hovorkyňa vodárov Monika Murová, na vodnom zdroji pre skupinový vodovod Kečovo – Dlhá Ves zaznamenali pracovníci VVS, a.s. zvýšený zákal, ku ktorému došlo vplyvom nepriaznivých klimatických podmienok a náhlej zmeny teplôt.

„Po tomto zistení zamestnanci VVS, a.s. závod Rožňava prijali nasledovné opatrenia a to tak, že odstavili ČS Kečovo, prečistili vodojem a ČS Kečovo. Ďalej sa realizovalo odkalovanie na rozvodnej sieti Kečovo a Dlhá Ves a tiež odber vzoriek vody,“ hovorí Murová.

Situáciu monitoruje aj hygiena

Podľa slov hovorkyne spoločnosti, v rámci preventívnych opatrení VVS, a.s. zabezpečila dodávku pitnej vody cisternovým vozidlom formou rozvozu v rámci obce a taktiež bola v obidvoch obciach pristavená voznica s pitnou vodou. „Prijaté opatrenia boli konzultované s RÚVZ Rožňava, OcÚ Kečovo a OcÚ Dlhá Ves. VVS, a.s. závod Rožňava naďalej informuje dotknuté obecné úrady a RÚVZ Rožňava o aktuálnom vývoji danej situácie,“ dodala na záver Monika Murová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM