Peter Simon Šport

Uzávierka prihlášok na Rally Rožňava sa blíži: Na čo sa môžeme tešiť po deviatich rokoch?

Písal sa rok 2008, keď sa naposledy konala Rally Rožňava. Do harmonogramu boli vtedy zaradené tradičné rýchlostné skúšky v okolí mesta a nechýbal ani divácky obľúbený mestský okruh.

Ilustračný obrázok k článku Uzávierka prihlášok na Rally Rožňava sa blíži: Na čo sa môžeme tešiť po deviatich rokoch?
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď sa za tie roky toho veľa zmenilo, rožňavská rally sa v tejto sezóne vráti v podobnej podobe a mestský okruh rozhodne chýbať nebude.

Auto Klub Košice si na svoje „plecia“ zobral v tomto roku znovuobnovenie Rally Rožňava. Jej jubilejný 10. ročník sa bude konať na prelome marca a apríla, 31. marca 2017 a 1. apríla 2017, a to vďaka podpore L Racing. Súťaž otvorí Majstrovstvá Slovenska v rally, Majstrovstvá Slovenska v rally historických automobilov, Slovenský rally pohár, Rally Legend a budú sa jej môcť zúčastniť aj posádky rally školy.

Súťaž bude podľa tlačovej tajomníčky podujatia, Zdenky Tamášovej, rozdelená do dvoch dní, no napriek tomu bude jednoetapová. Jej celková dĺžka je 308,75 kilometrov, z ktorých 94,3 km bude tvoriť osem rýchlostných skúšok. „Fanúšikovia motoršportu sa môžu tešiť najmä na mestský okruh, ktorý celú súťaž otvorí už v piatok podvečer,“ spresnila Tamášová.

Ako dodala, v roku 2008 odštartovalo na tejto súťaži 49 posádok a do cieľa ich dorazilo 34. Víťazmi sa vtedy stali Jozef Béreš ml. s Róbertom Mullerom na Fiate Abarth Grande Punto S2000.

„Je takmer isté, že tento výsledok sa v tomto roku opakovať nebude a že na trati neuvidíme ani takéto vozidlo. Avšak tešiť sa môžeme na moderné a veľmi rýchle vozidlá špecifikácie R5, na ktorých by sa mohlo predstaviť približne 8–9 posádok, ktoré už prezradili svoje plány na novú sezónu,“ hovorí tlačová tajomníčka pretekov.

V priebežnom zozname prihlásených sa zatiaľ nachádzajú dve takéto autá, ktoré budú riadiť Vlasto Majerčák a Igor Drotár. „Veríme však, že ich počet ako aj celkový počet prihlásených čoskoro vzrastie, keďže uzávierka prihlášok s redukovaným vkladom je stanovená už na piatok 17. marca a celková uzávierka prihlášok na pondelok 20. marca 2017,“ dodáva Zdenka Tamášová.

Foto: ilustračné

Obrazom: Prejazdy mestským okruhom v Rožňave v rámci Rally Košice 2016
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM