Peter Simon Správy

Úspech posádky L Racing na rally v Rakúsku: Preteky boli náročné

Prvé podujatie FIA Central European Zone Trophy 2018, Rebenland Rallye v Rakúsku, sa pre slovenskú posádku Vlastimil Majerčák – Pavol Kušnier skončila solídnym 4. miestom.

Ilustračný obrázok k článku Úspech posádky L Racing na rally v Rakúsku: Preteky boli náročné
Foto: Uroš Modlic

Posádka slovenského tímu L Racing na Forde Fiesta R5 Evo2 sa dokázala presadiť v náročných podmienkach aj v silnej konkurencii a úspešne tak vykročila za obhajobou 3. miesta vo FIA CEZ Trophy 2017.

„Rebenland Rallye bolo pre nás prvé veľké podujatie novej sezóny FIA CEZ Trophy, pričom v predsezónnej príprave sa mechanici L Racingu snažili pripraviť auto na sto percent. A odviedli skvelú prácu,“ poďakoval po súťaži Vlastimil Majerčák.

„Hoci bolo auto hotové len dva dni pred štartom a na test už nezostal čas, všetko fungovalo bezchybne. Bolo to na juhu Rakúska poriadne náročné, ale očakávali sme to. Aj predpoveď počasia sa naplnila: nízke teploty a hustý dážď urobili z každej rýchlostnej skúšky zablatené a zasnežené klzisko. Silná konkurencia nasadila od začiatku rýchle tempo a aj drobná chyba znamenala prepad v poradí,“ doplnil.

Po náročných nočných RS v piatok nocovala slovenská posádka na 7. mieste celkového poradia. V sobotu sa chcela posunúť hore, na čo bolo potrebné zrýchliť.

„Podarilo sa nám postupne nájsť vhodné nastavenie na miestne trate a spomínané podmienky. Podarilo sa nám posunúť o dve priečky vyššie, na konečné 5. miesto v absolútnom poradí. V poslednej Power Stage sme vybojovali 3. miesto. Pred nami bolo ešte aj jedno auto WRC, takže v hodnotení Zóny sme skončili na 4. mieste. Som s tým spokojný a chcel by som sa poďakovať šéfovi tímu L racing Jankovi Liptákovi, všetkým mechanikom a našim partnerom,“ hovorí Majerčák.

Informoval Martin Trenkler.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM