Peter Simon Správy

Uplynulý týždeň v kocke: Témy, ktoré v Rožňave najviac rezonovali

Počas posledného týždňa sa toho v Rožňave odohralo viac než dosť. Niektoré témy však zanechali obrovský ohlas. Nájdete ich v našom prehľade.

Ilustračný obrázok k článku Uplynulý týždeň v kocke: Témy, ktoré v Rožňave najviac rezonovali
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

3 veci, bez ktorých by Rožňava nebola Rožňavou

Každé mesto má niečo „svoje“, niečo, čo je špecifické len preň. A Rožňava nie je výnimkou. Pozrite si tri veci, ktoré naše mesto už tak nejak vystihujú a keď ich zbadáte, hneď viete, že ste doma :)

Začala rekonštrukcia dominanty nášho mesta

Strážnu vežu, ktorá je dominantou nášho mesta, čaká rozsiahlejšia rekonštrukcia. Okolie je opáskované. Na vežu sa momentálne nedostanete. Do obnovy investujú desiatky tisíc eur. Zisťovali sme, do kedy by mala byť neprístupná.

Priemerné platy zamestnancov mesta

Mesto Rožňava nedávno uverejnilo na svojej oficiálnej stránke výročnú správu v ktorej hodnotia uplynulý rok v rôznych oblastiach. Jednou z nich sú aj priemerné platy zamestnancov inštitúcií, ktorých je mesto Rožňava zriaďovateľom. Informácie vám prinášame v prehľadnom rozpise.

Akútny nedostatok krvi

Hematologicko transfúzne oddelenie Nemocnice s poliklinikou sv. Barbory v Rožňave zaznamenalo pokles zásob krvi. Nemocnica preto prosí darcov o urgentnú pomoc.

Rekonštrukcia hradu trvá podľa miestnych pridlho

Rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky hradu Krásna Hôrka, ktorý v roku 2012 zničil požiar trvá podľa miestnych pridlho. Obec tvrdí, že zatvorený hrad komplikuje život nielen obci, ale i miestnym podnikateľom. Slovenské národné múzeum (SNM) argumentuje, že procesy súvisiace s obnovou hradu Krásna Hôrka nie sú len záležitosťou SNM, ale aj iných organizácií, ktorých vyjadrenia sú pre komplexnú revitalizáciu objektu nevyhnutné.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM