Peter Simon Správy

Uplynulý týždeň priniesol aj tieto témy: 5 článkov, ktoré u Rožňavčanov zarezonovali najviac

Ani uplynulých sedem dní nebola núdza o zaujímavé témy z mesta či jeho okolia. Ktoré si zaslúžia špeciálnu pozornosť? Pozrite si TOP 5!

Ilustračný obrázok k článku Uplynulý týždeň priniesol aj tieto témy: 5 článkov, ktoré u Rožňavčanov zarezonovali najviac
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňava smúti za motorkárom (†34)

Pod hradom Krásna Hôrka sa stala dopravná nehoda. Motorkára (†34) na mieste oživovali. Devastačným zraneniam napokon pri prevoze do nemocnice podľahol. Na mieste vážnej dopravnej nehody zasahovali všetky záchranné zložky. Premávku uzavrela polícia, ktorá následne dokumentovala okolnosti zrážky.

Schátraný areál minulosťou

Gombaszögi Nyári Tábor je jedným z najväčších letných podujatí maďarskej mládeže na Slovensku. Okolie jaskyne nabralo nový dych, veď posúďte sami. Vízia organizátorov je postupne obnoviť celý areál aj reštauráciu, aby ho mohol využívať každý počas celého roku. „Areál disponuje vhodným prostredím, známou jaskyňou a krásnou prírodou.

Európsky unikát neďaleko Rožňavy

Najväčšia jaskyňa v našom okrese sa momentálne teší obľube. Jej krásy učarovali aj zahraničným turistom. Jaskyňa je výnimočná aj svojou polohou, keďže leží na území dvoch štátov, Slovenska a Maďarska. Turistická sezóna je v plnom prúde. Okrem krásnych podzemných priestorov však jaskyňa ponúka návštevníkom omnoho viac. Jednou z nich je aj jedinečná nielen slovenská, ale aj európska atrakcia, plavba v podzemí.

Jaskyňa v okrese ožila: Návštevnosť zvýšil európsky unikát, FOTO

Nehoda pri pošte v našom meste

Pri pošte v našom meste došlo k dopravnej nehode. Našťastie si to odniesli len plechy vozidiel. Podľa zistení polície, vodič chcel dať prednosť chodcom, vozidlo za ním však reagovalo už oneskorene a nastala zrážka.

Rožňavu zasiahol celoslovenský hit

Rožňavské ulice zaplnili mladí ľudia s mobilmi v ruke. Tentoraz však nevypisujú na sociálnych sieťach. Chcú sa stať najlepšími lovcami Pokémonov v okolí. O tom, že mobilná hra uchvátila aj Gemerčanov, sme sa presvedčili na vlastné oči. Na rožňavskom námestí sme stretli pár ľudí, ktorí už niekoľko hodín pátrali po známych rozprávkových postavičkách.

Celosvetový hit aj v Rožňave: Ľudia vytiahli mobily, lovia pokémonov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM