Peter Simon Správy

Unikátny pohľad: Rožňavská veža bude svietiť v jednej farbe!

Aj Rožňava sa zaradí medzi mestá, ktoré organizujú celosvetový projekt. Pozrite podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Unikátny pohľad: Rožňavská veža bude svietiť v jednej farbe!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavské Občianske združenie Rehamenta sa zapojí do celosvetovej kampane Rozsvieťme to na modro. V súvislosti so snahou upriamiť pozornosť svetovej verejnosti na problematiku autizmu vyhlásila Organizácia spojených národov práve 2. apríl za Svetový deň povedomia o autizme.

Celé podujatie sa uskutoční na Námestí baníkov v Rožňave dňa 2. apríla 2016 so začiatkom od 19:00 hod.

Podujatie organizuje Spojená škola internátna, Občianske združenie Rehamenta, Základná umelecká škola v Rožňave a mesto Rožňava. Pri Strážnej veži sa tak budete môcť osobne zapojiť do projektu. Určite nebudú chýbať ľudia trpiaci týmto ochorením a predstavitelia združenia Rehamenta. Ako informoval Igor Lada z Rehamenty, široká verejnosť svojou účasťou a akýmkoľvek zdrojom modrej farby vyjadrí solidaritu ľudom s autizmom.

Ako dodal Lada, nebude chýbať ani zaujímavé a hlavne nevšedné rozsvietenie strážnej veže na modrú farbu. „Okrem toho sme si ešte pripravili modrý tanec ZUŠ, ale aj Slovenská premiéra piesne „bledomodrý svet“, ktorú zaspieva známa Karmen Pál-Balážová. Na podujatie sa príde pozrieť aj grófka Franciska Andrássyová. „Ukážme Slovensku, že aj rožňavský región sa vie charitatívne zabaviť a príďme v čo najväčšom počte v sobotu večer na Námestie baníkov,“ hovorí Igor Lada.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM