Peter Simon Správy

Umelec z Rožňavy to rozbalil na netradičnom mieste: Pozrite si, čo napokon vzniklo, FOTO

Známy umelec Marek Milko dostal zaujímavú ponuku na netradičnom mieste. Po zvážení sa pustil do práce. Vzniklo dielo, ktoré stojí za povšimnutie.

Ilustračný obrázok k článku Umelec z Rožňavy to rozbalil na netradičnom mieste: Pozrite si, čo napokon vzniklo, FOTO
Foto: Marek Milko / Zdroj: Dnes24.sk

Zaujímavý nápad, aj miesto. Takto by sa dalo hodnotiť dielo, ktoré vzniklo len nedávno v obci Čierna Lehota. Miestne zastupiteľstvo dostalo myšlienku, ako aspoň trošku oživiť interiér miesta, kde pravdu povediac radi určite nechodíme. Oslovili známeho umelca z nášho okolia. Ten výzvu prijal s pokorou a pustil sa do majstrovania, napokon vzniklo niečo, čo stojí za obdiv.

Myšlienka v hlave jednej osoby

V obecnom zastupiteľstve skrsol nápad už dávnejšie. Chceli sme trošku upraviť interiér domu smútku. Padli rôzne návrhy. Ja som mal hneď predstavu, ako by to mohlo vyzerať a chcel som aby to robil Marek. Videl som už jeho práce. Tak som to povedal potom na zastupiteľstve, že to dohodnem ja s Marekom a urobí to, vie to. Osobne sme sa stretli a vyriešili záležitosti, no on je umelec, vedel hneď všetko. Sám mi poslal skicu, doplnil som ju a mohlo sa začať," hovorí pre Rožňava24 Michal Terrai z miestneho zastupiteľstva.

Ako dodal, umelcovi šla práca za niekoľko stoviek eur ako po masle. „Obec zabezpečila všetko ohľadne prác, lešenie a podobne. Marek si upravil podklad steny. A pustil sa do prác. A urobil to nesmierne krásne. Ja mu za to veľmi pekne ďakujem a verím, že si jeho prácu budú ľudia vážiť. Pri pohľade v dome smútku aj v smutných chvíľach ľudia pookrejú na duši. Určite by sme jeho služby zvolili aj na iných zveľaďovaniach našej obce,“ dodal Terrai.

Pozrite si v našej galérii, ako dielo v dome smútku vznikalo a aj ďalšie skvosty umelca.

Foto: Marek Milko / Zdroj: Dnes24.sk

Umelec v tom má jasno, boli to emócie

Čítajte tiež: Tatér Marek z Rožňavy: K prvému tetovaniu som sa dostal náhodne

Ako nám prezradil autor diela, umelec a profesionálny tatér Marek Milko táto práca mala preňho silnú emotívnu stránku a do práce vložil svoje emócie. „Prácu som zobral k úcte obyvateľom obce Čierna Lehota, keďže aj moja mama stade pochádzala a je tam pochovaná. Mám za sebou niekoľko takýchto väčších prác, no robilo sa mi ťažšie. Prostredie bolo pre mňa smutné. Pociťoval som rôzne emócie, ktoré sú určite zakomponované aj v obraze,“ prezrádza Milko.

Ako dodáva, námet je originálom a žiadna kópia z internetu. „Je to absolútny originál. Zvolil som kombináciu štetca a airbrush. Stenu som podmaľoval a následne striekal modernou technikou s pomocou kompresora so vzduchom, ktorá sa teraz často používa. Ak by ma obec oslovila, určite by som neváhal a šiel do toho znova. Bolo mi cťou,“ dodal Marek Milko.

Obrazom: Marek Milko to rozbalil na netradičnom mieste
11
Galéria
Foto: Marek Milko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM