Radka Deckerová Rôzne

Učiteľky sa zúčastnili odborného vzdelávacieho worshopu: Vyskúšali si využitie autokorektívnych pomôcok

Predškolský vek dieťaťa je obdobím, kedy je kľúčovým prostriedkom edukácie hra. Dieťa je zvedavé, spoznáva svet a jeho súvislosti práve prostredníctvom hier zameraných na pozorovanie, skúmanie, experimentovanie, emocionálne prežívanie.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľky sa zúčastnili odborného vzdelávacieho worshopu: Vyskúšali si využitie autokorektívnych pomôcok
Foto: Radka Deckerová

Predprimárne vzdelávanie v materských školách podporuje rozvoj kompetencií detí pomocou rôznych stratégií, foriem a učebných zdrojov. Učitelia materských škôl umožňujú deťom aktívnym spôsobom, adekvátne a zmysluplne nadobúdať poznatky zážitkovým a skúsenostným učením sa.

V Materskej škole na Ul. Ernesta Rótha v Rožňave sa dňa 12.02.2014 us­kutočnil odborný vzdelávací seminár a workshop „Vzdelávanie s autokorektívnymi kartami a ich potenciál pre komplexný rozvoj detí predškolského veku“, za účasti vedúcej odboru školstva MÚ PaedDr. Janky Mičudovej. Prítomné učiteľky sa oboznámili s možnosťami využívania progresívnych metód, prostriedkov a techník podporených modernými učebnými systémami. Mali možnosť vyskúšať si priame využitie autokorektívnych pomôcok: LOGICO Primo, Mini LÜK, Bambino LÜK, vzdelávací systém HUBELINO, detské interaktívne publikácie, aby ich mohli aktívne aplikovať do vlastnej praxe. Autokorektívne pomôcky napomáhajú aktívnemu procesu učenia sa dieťaťa prostredníctvom hry, ktorú si samé reguluje. Výsledok dokáže samé skontrolovať, pričom sa rozvíja jeho vnútorná motivácia, odbúrava sa stres z neúspechu, dieťa preberá zodpovednosť za svoje učenie, rozvíja si vizuomotoriku a poznávacie procesy.

Za spoločnosť Pro Solutions bola lektorkou vzdelávacej aktivity PaedDr. Eva Sobinkovičová.

Zdroj: riaditeľka Benediktyová

Učiteľky sa zúčastnili odborného vzdelávacieho worshopu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM