Správy

Týždeň slovenských knižníc začnú v Rožňave poéziou

Týždeň slovenských knižníc začnú v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave uvedením do života literárnej zbierky Alberta Šmihulu Neboj sa, som s Tebou.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň slovenských knižníc začnú v Rožňave poéziou
Zdroj: Dnes24.sk

Albert Šmihula sa narodil v Hybiach, kde prežil svoje detstvo, dlhé roky však žije v Rožňave, kde literárne tvorí a venuje sa i maľovaniu obrazov. „Začal som písať v mojich osemnástich rokoch a drží ma to dodnes. Milujem poéziu, ale taktiež aj svoj ateliér, v ktorom nájdete množstvo štetcov, farieb a obrazov,“ povedal Šmihula s tým, že umenie vždy bolo a aj bude súčasťou jeho života. „Obohacuje môj život a ja sa chcem s tým podeliť,“ dodal.

Autor básnických zbierok Nežné dotyky (2000), Na konci leta (2004), Trblietanie (2009 – spoločne s hybskými autormi), Papierová ruža (2010), Inventúra nálezov a strát (2014) rozšíri svoju tvorbu o uvedenú básnickú zbierku.

Slovenská asociácia knižníc (SAK) a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc (SSKK) vyhlásili na tento rok 18. ročník celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc, ktorý sa uskutoční od 13. marca do 19. marca pod spoločným mottom Knižnice pre všetkých.

„Pozývame záujemcov už na začiatku tohto týždňa, 13. marca o 17.00 h, do priestorov knižnice na uvedenie a predstavenie najnovšej básnickej zbierky do literárneho života Neboj sa, som s Tebou, ako aj na autogramiádu s autorom Albertom Šmihulom,“ dodala Tatiana Bachňáková z Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM