Miroslav Pomajdík Správy

Turbulencie v strane SaS: Z postu regionálnej predsedníčky odchádza Jarmila Vajdová

Veľké otrasy zažíva strana SaS, ktorú začali opúšťať niektorí jej členovia v regiónoch. Svoj odchod oznámila aj Jarmila Vajdová, ktorá šéfovala regionálnemu celku SaS pozostávajúceho z okresov Spišská Nová Ves, Gelnica a Rožňava.

Ilustračný obrázok k článku Turbulencie v strane SaS: Z postu regionálnej predsedníčky odchádza Jarmila Vajdová
Zdroj: TASR

Pani Vajdová odôvodnila svoj odchod tým, že ako jedna zo zakladajúcich členov SaS tvorila stranu ľudí pre ľudí. Tomuto heslu sa podľa nej SaS riadne vzdialila. Kritizuje aj kroky predsedu Sulíka, ktorý zabúda na to, kto mu stranu pomáhal zakladať a ktorý orientuje SaS len na Bratislavu.

Z dôvodu nezáujmu o regionálnu politiku a neochotu staronového predsedu to nejako napraviť, už skôr rady liberálov opustil Miroslav Seget, ktorý spravoval okresy Žarnovica, Žiar nad Hronom a Banskú Štiavnicu a aj jeho regionálny kolega Adrián Zima. V Žarnovice zo strany odišli všetci traja členovia strany.

V okresoch Spišská a Gelnica je situácia v normále

V okrese Spišská Nová Ves sú momentálne registrovaní dvaja členovia SaS. „Obidvaja členovia SaS aj naďalej zostávajú členmi strany. V Gelnickom okrese zo strany taktiež nikto nevystúpil,“ informoval nás Tomáš Hamráček, ktorý je momentálne mestským poslancom v Spišskej Novej Vsi za stranu SaS.

Aj napriek tomu, že zastával funkciu okresného predsedu SaS za Spišskú Novú Ves, nie je členom SaS. O funkciu predsedu okresu prišiel po Súlikovej reforme, ktorá zrušila okresné organizácie a nahradila ich regionálnou štruktúrou. Tak sa spojili do jedného regionálneho celku okresy Spišská Nová Ves, Gelnica a Rožňava a novou predsedkyňou sa pre túto oblasť stala pani Vajdová, ktorá v týchto dňoch stranu opustila. Poslanec Hamráček sa cíti aj naďalej sympatizantom SaS.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM