Marek Šebeňa Rôzne

Tri ruže - vyhodný biznis?

Od nového roku sú aj samosprávy povinné zverejňovať uzatvorené zmluvy, až následne, deň po zverejnení, môžu nadobudnúť právoplatnosť.

Portál inforoznava.sk zaujímali niektoré zmluvy, ktoré boli podpísané v minulosti a tomuto zákonnému opatreniu nepodliehajú, ale v rámci projektu “transparentné mesto” ich útvar hlavnej kontrolórky mesta portálu poskytol.

Ako prvé zverejnil zmluvy s prevádzkovateľom reštaurácie Tri ruže, ktorú má od mesta roky prenajatú spoločnosť Agrex s. r. o. Jediným konateľom a spoločníkom firmy je Peter Legnár – šéf mestskej organizácie SMK.

Firma Agrex s. r. o. postupne uzatvorila s mestom niekoľko zmlúv, týkajúcich sa priestorov samotnej reštaurácie Tri ruže ale aj v budove mestského úradu. Mesto sa zároveň stalo významným zdrojom príjmov reštaurácie tým, že takmer všetky svoje podujatia objednávalo v tomto prenajatom podniku. Výhodnosť zmlúv pre mesto posúďte sami.

Zmluva je uzatvorená na dobu určitú do 30. júna 2014. Ročné nájomné (upravované o výšku inflácie) je stanovené vo výške 300 tisíc slovenských korún (25 tisíc za mesiac), splatné štvrťročne vo výške 75 tisíc SK. Úhradu energií nájomca podľa zmluvy uhrádza priamo dodávateľom.

Dodatkom č.1. zo dňa 1. júna 2009 boli určené prepočty uvedených súm z SK na euro a to ročný nájom z 300 tisíc Sk na 9.958,18 € (829, 85 € za mesiac) a štvrťročné platby zo 75 tisíc Sk na 2.489,54 €.

Celý článok, zmluvy a faktúry si môžete pozrieť [link=http://www­.inforoznava.sk/in­foservis/tri-ruze-mesta-roznavskeho]TU[/lin­k]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM