Marek Šebeňa Krimi

Tragické autonehody, pri ktorých zahynuli mladí ľudia

Chceme aby Vám tento výber tragických nehôd slúžil ako prevencia pre opatrnú na cestách, aby sa stavalo takýchto tragických nehôd čo najmenej. Vo výbere sú nehody od roku 2005 až po poslednú z 19. januára 2011, pri ktorej zahynuli dve 12 ročné dievča

21. februára 2005 – Štyri ľudské životy si vyžiadala dopravná nehoda pri Spišskom Podhradí. Nehoda na štátnej ceste prvej triedy, na ktorej mali účasť tri motorové vozidlá, sa stala asi 200 metrov za benzínovým čerpadlom v smere na Levoču. Pri zrážke dvoch vozidiel Škoda Octavia, podľahli na mieste zraneniam 32 a 19-ročná žena z ružomberského auta a 41-ročný muž a jedna z troch spolujazdkýň z prešovskej Octavie. Ďalšie dve spolujazdkyne s ťažkými zraneniami previezli do levočskej nemocnice. Do už havarovaných vozidiel následne narazil ešte aj Picup s prešovským evidenčným číslom. Jeho vodič utrpel ľahšie zranenia.

9. júla 2007 – Na ceste zo Studienky do Bratislavy prišli po čelnej zrážke so Škodou Octavia o život 20-ročná Oľga Majzúnová a jej švagriná 30-ročná Karla Majzúnová, ktorá vozidlo viedla. Na následky poranení umrela o dva týždne Oľgina sestra 30-ročná Naďa Majzúnová. Nehodu s ťažkými zraneniami prežila bývalá starostka Studienky Zita Kurová.

21. decembra 2008 – V bratislavskom Lamači sa stala tragická dopravná nehoda, pri ktorej zahynuli dvaja mladí ľudia. Jedným z nich bol syn známeho slovenského herca a podnikateľa Andreja Hryca – Hugo. Mladí muži na červenej Honde Accord s českými ŠPZ-tkami zrejme narazili vo veľkej rýchlosti do stĺpu verejného osvetlenia. Náraz bol taký silný, že auto roztrhlo na dve polovice.

9. mája 2008 – Pri tragickej nočnej nehode neďaleko obce Čečehov v okrese Michalovce prišlo o život päť ľudí. Tridsaťdvaročný vodič starej Lady pri prejazde zákrutou nezvládol riadenie vozidla, vyšiel mimo cesty a narazil do železného potrubia premostenia poľnej cesty. V aute sa v čase nehody viezlo sedem ľudí. Medzi mŕtvymi bol aj 11-mesačný chlapček.

7. júla 2008 – Tri mladé životy zmarila vážna autonehoda medzi Veľkými Levármi a Malackami. Strieborné BMW, v ktorom 22-ročný Malačan Alan viezol domov 20-ročnú Luciu a 19-ročného Jána, vo veľkej rýchlosti narazilo do dvoch stromov. Nehoda si vyžiadala životy všetkých troch mladých ľudí. Polícia potvrdila, že mladý vodič nemal ešte ani vodičský preukaz a automobil mal kúpený na lízing.

17. augusta 2008 – Život 54-ročnej ženy a šesťročného dieťaťa si vyžiadala nehoda, ku ktorej došlo na Bajkalskej – Junáckej ulici v Bratislave. Obaja zahynuli na mieste po tom, ako ich zachytilo osobné auto Audi A4 s trnavským evidenčným číslom.

12. septembra 2008 – Tragická dopravná nehoda, pri ktorej dve osoby zahynuli a tri sa ťažko zranili sa stala pri Kunovskej priehrade v obci Sobotište v okrese Senica. Mladá 19-ročná vodička z Myjavy, ktorá šoférovala Škodu Felicia pravdepodobne nezvládla riadenie, prešla do protismeru, kde sa čelne zrazila s ďalšou Feliciou. Tú viedol 43-ročný Seničan. Zrážku neprežili obaja vodiči, zranení boli ostatní členovia posádok áut, medzi ktorými bol aj štvormesačný chlapček.

19. apríla 2009 – Tragicky sa skončila večerná jazda piatich mladých ľudí z Lúčnice nad Žitavou. Mladý neskúsený vodič, ktorý viezol svojich kamarátov domov, zišiel s osobným motorovým vozidlom Alfa Romeo z cesty, auto následne začalo rotovať, ľavým bokom narazilo do stromu a od neho sa odrazilo do múru rodinného domu. Na mieste dopravnej nehody podľahli smrteľným zraneniam 19-ročná Daniela a 20-ročná Martina.

6. júna 2009 – Pri zrážke troch osobných áut na štátnej ceste pri Muránskej Dlhej Lúke v okrese Prievidza zahynulo šesť ľudí. Pri dopravnej nehode 33-ročný vodič a Kia Rio z Revúcej utrpel zranenia, ktorým podľahol na mieste nehody. Zraneniam na mieste havárie podľahli aj jeho 29-ročná spolujazdkyňa sediaca na pravom prednom sedadle a 24-spolujazdec sediaci na zadnom sedadle, obidvaja z Revúcej. Na mieste nehody zahynula i 50-ročná vodička vozidla Fiat Tipo z Magnezitoviec z okrese Revúca, jej 57-ročný spolujazdec a 26-ročná spolujazdkyňa.

20. septembra 2009 – Mladý 19-ročný vodič Tibor P. (Páchnik) viezol na futbal do Mošoviec dve 17-ročné kamarátky Gabiku P. (Pastvovú) a Mišku H. (Hromadovú). Na nechránenom železničnom priecestí v obci Dolná Štubňa mladík zrejme nerešpektoval svetelnú a zvukovú signalizáciu a zrazil sa s rozbehnutým vlakom. Lokomotíva tlačila auto pred sebou asi 500 metrov. Pri nehode posádka osobného automobilu zahynula.

7. januára 2010 – Vážna dopravná nehoda sa stala na ceste smerom zo Sabinova do lyžiarskeho strediska na Drienici, pri ktorej sa čelne zrazili dve osobné autá Fiat a Renault. V dvoch autách bolo sedem ľudí, na mieste nehody zomrel 13-ročný chlapec. Ďalších piatich účastníkov nehody previezli do prešovskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana. Na ARO skonal neskôr aj osemročný chlapec, ktorému zlyhali vitálne funkcie.

29. júna 2010 – Tragická dopravná nehoda pri Šútove si vyžiadala dva ľudské životy. V osobnom aute, do ktorého zozadu narazil kamión, zahynuli spoločne matka a syn. Do kamióna následne narazilo ešte jedno auto. V druhom aute boli dvaja zranení, jeden ťažko, druhý ľahko.

6. júla 2010 – Pri čelnej zrážke osobného automobilu Toyota Yaris s autobusom pri obci Chotín (okr. Komárno) zahynul otec, matka a synček Roderik, ktorý mal práve rok. Druhého chlapčeka, 7-ročného Dominika odviezli do nemocnice s ťažkými zraneniami.

16. júla 2010 – Tragicky sa skončila nočná jazda štvorice mladých Bardejovčanov. Opitý Štefan Révaj (21) podľa polície o jednej v noci nezvládol zákrutu v smere od Bardejova k obci Lukavica, zišiel z cesty a narazil do stromu. Pri nehode prišla o život jeho kamarátka Alenka Drugová (16) a ďalšie dve Soňa (16) a Paula (16) sa ťažko zranili. Vodič auta mal pritom zákaz šoférovať.

28. novembra 2010 – Vážna dopravná nehoda pri Šuranoch v okrese Nové Zámky si vyžiadala štyri ľudské životy. Čelný náraz osobného auta Peugeot 206 do stromu prežil jediný spolujazdec, 23-ročný Michal z Mojzesova. Pri nehode zahynuli dve dievčatá a dvaja chlapci vo veku od 19 do 23 rokov. Piati mladí ľudia sa skoro ráno vracali z diskotéky domov. Pravdepodobnou príčinou nehody bolo neprispôsobenie rýchlosti stavu vozovky.

19. januára 2011 – Mladý vodič z Dubovian za volantom Citroënu ZX narazil vysokou rýchlosťou do školáčok po tom, ako vystúpili z linkového autobusu a chceli prejsť cez cestu. Prvé dievča, 12-ročná Simona, zomrelo krátko po prevoze do nemocnice, druhé, 12-ročná Alica umrela nasledujúci deň.

TASR

tragicke nehody
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM