Peter Simon Správy

Toto musíte vidieť: MassRiot z Rožňavy s klipom v prestížnej MTV!

Rožňavská skupina MassRiot opäť vyrukovala s niečím, čo tu ešte nebolo. Vytvorili cover k známej piesni s klipom, ten následne zavesili do hlasovania na MTV. Za pár hodín získali viac ako 4 milióny potleskov, a ide to vyššie! Okrem Rožňavy sa natáčalo aj pri mori.

Ilustračný obrázok k článku Toto musíte vidieť: MassRiot z Rožňavy s klipom v prestížnej MTV!
Zdroj: Robo Šimko & MassRiot

Ako sme sa dozvedeli, celá myšlienka s MTV vznikla vďaka skupine Silband, u ktorých Robo Šimko hosťuje ako spevák. Keďže Silband sa takisto v novembri rozhodli prihlásiť sa do tejto súťaže a zasúťažiť si. Po ich odporúčaní spevák Massriotu nezaváhal a rovno o tom povedal aj ostatným členom kapely, s ktorými sa rozhodli do toho spoločne vrhnúť naplno. „Naspievali sme coververziu skladby I Got You od Bebe Rexha, ktorá je vybraná ako pieseň mesiaca január,“ hovorí na začiatok frontman kapely, Robo Šimko.

Zábery až z Brazílie

Ostatní členovia skupiny nápad považovali za výborný. Celý projekt zobrali s nadšením. No vyskytol sa aj jeden problém, s ktorým sa kapela pri nahrávaní klipu musela popasovať. „Náš gitarista Marek po nahrávaní šiel hneď do Brazílie, a tak časti klipu, kde je on nahral jeho kamoš Šaňko, ktorý je Brazílčan žijúci na Slovensku,“ informuje Šimko a dodáva, gitarista Marek nahrával časti klipu v Brazílskom Recife.

Nahrávalo sa aj v divadle

Ďalší členovia nahrávali klip v rožňavskom divadle Actores, kde Robo Šimko pracuje. Považoval to miesto ako dokonalé na nahrávanie súťažného klipu. No na druhej strane sa vyskytla aj zábavná situácia, kde sa časť videa točila priamo na streche jedného z panelákov.

Prestížna súťaž

Momentálne boli zaradení do hlasovania v súťaži MTV COVER OF THE MONTH, sú na prvom mieste v hlasovaní, čo ich nesmierne teší a s výsledkom sú spokojní, oznamuje s radosťou Robo Šimko.

Pri práci na klipe im výrazne pomáhali aj priatelia. „Výraznú úlohu na práci s videom odviedol Peter Simon za kamerou. Taktiež ľudia z divadla Actores, a to manažér Róbert Kobezda a riaditeľka Tánička Masníková, ktorí nám povolili nahrávanie klipu na doskách divadla. O nasvietenie sa postaral Michal Mihók a značnú prácu odviedla aj Ildikó Dúdorová, ktorá sa starala o úpravu oblečenia. Za to im všetkým zo srdca ďakujeme,“ dodáva Šimko.

MTV Cover Of The Month je súťaž kam sa zapájajú interpreti z celého sveta. Hlasuje sa za najobľúbenejšiu coververziu piesne, ktorú MTV vybralo na daný mesiac. V súťaži diváci hlasujú CLAP-mi, čo sú v preklade virtuálne potlesky. Víťaz súťaže získa natočenie profi klipu štábom z MTV a zaradenie do A-rotácie na MTV celý mesiac.

Rožňava sa nezaprie

Ako kapela z malého mestečka vnímajú tento projekt ako obrovskú šancu ukázať svetu, že aj v malej Rožňave na malom Slovensku existujú chalani, ktorí si idú za svojim snom. „Chceme ukázať celému svetu aj to, že slovo nedá sa neexistuje, keďže sme natočili klip súbežne v Rožňave a v Brazílii. Jednoducho ak sa chce, tak sa dá všetko a naozaj, len treba makať,“dodáva na záver spevák kapely Massriot, Robo Šimko.

Za kapelu Massriot je možné zahlasovať kliknutím na tento odkaz, na ktorom je zároveň zverejnený aj súťažný klip.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM