Peter Simon Správy

TOTO musíte počuť: Rožňava má vlastnú hymnu a zaujímavý videoklip

Očakávania sa naplnili a hymna s názvom „Mesto s výhľadom“ uzrelo svetlo sveta. Premiéru mala na Námestí baníkov v Rožňave počas osláv Mikuláša. Odvtedy sa jej pozretia neustále zvyšujú!

Ilustračný obrázok k článku TOTO musíte počuť: Rožňava má vlastnú hymnu a zaujímavý videoklip
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol hlavný aktér celého projektu, zamestnanec mesta Stanisav Székely, prioritou je patriotizmus. „Pre každého by rodné mesto malo byť srdcovou záležitosťou a ani u mňa to nie je inak. Vlastniť mestskú hymnu považujem za jeden z dôležitých symbolov ako formovať našu rožňavskú identitu a spájať ľudí v našom meste,“ spresňuje Székely z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v našom meste.

Na výtvore piesne a videoklipu pracovalo niekoľko talentov z Rožňavy ako aj samotný Székely. „Na spoluprácu som oslovil lídra skupiny Massriot – Róberta Šimka, ktorú aj s nadšením prijal. Nakoľko ho považujem za mimoriadne veľký hudobný talent, nepochyboval som, že môj zámer pop-rokovej hymny zrealizuje a zhudobní,“ hovorí Stanislav Székely.

Krstnými rodičmi rožňavskej hymny sa stali primátor mesta Rožňava Pavol Burdiga, prednostka mestského úradu Erika Mihaliková a členovia Gemerského baníckeho spolku „Bratstvo“ Rožňava.

Videoklip hymny mesta, prezentuje rôzne zákutia Rožňavy. Nakoľko história mesta Rožňava bola, je a bude navždy spätá s baníctvom, pre podporu a zachovanie baníckych tradícií sa zvolilo pokrstenie nosiča sideritovým práškom a železnou rudou, ktorá sa ťažila v mnohých baniach nášho regiónu. „Premiéra hymny s krstom a videoklipom bola vedome naplánovaná na Mikulášsky večer, ako darček a jedno z prekvapení pre našich občanov. Plánuje sa hrať na mnohých kultúrnych podujatiach organizovaných mestom, aby sa jej posolstvo šírilo,“ dodal Stanislav Székely z mestského úradu v Rožňave.

Pozrite si v našej galérii klip k rožňavskej hymne!

Hymna mesta Rožňava
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM