Andrea Mesarčíková Rôzne

TORNAĽA: Políciou hľadaný primátor vymenoval svojho zástupcu

Už takmer dva mesiace polícia hľadá primátora Tornale Ladislava Dubovského, ktorý dnes napriek tomu, že je na úteku, vymenoval za svojho zástupcu poslanca mestského zastupiteľstva Júliusa Meszárosa.

Podľa prednostu Mestského úradu v Tornali Jána Marcineka prišiel menovací dekrét poštou. „Bol doručený na moje meno. List som prevzal a pán poslanec to podpísal a akceptoval,“ informoval TASR prednosta a podotkol, že vymenovanie primátora je v súlade so zákonom.
Meszáros už zástupcom primátora v minulosti bol, no odvolali ho poslanci. Opätovné vymenovanie ho neprekvapilo. „Uvažoval som, čo mám učiniť. Mesto má mať štatutára a niekto to robiť musí. Myslím, že poslanci to pochopia,“ uviedol nový viceprimátor. Ten bude oficiálne ako zástupca Dubovského predstavený na mimoriadnom zastupiteľstve, ktoré poslanci zvolali na 31. augusta. „Vedenie mesta je však už teraz vyriešené menovacím dekrétom,“ zakončil Meszáros.
Na primátora Tornale, ktorého od 14. júla hľadá polícia, je vydaný aj zatykač. Navyše je neprávoplatne uznaný vinným za zneužitie právomoci verejného činiteľa a obžalovaný z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM