Peter Simon Správy

TOP 5: Najklikanejšie články celého týždňa z Rožňavy a okolia

Nestíhali ste v ostatných dňoch podrobne sledovať spravodajské dianie? Prinášame vám prehľad najklikanejších správ nášho portálu z celého týždňa.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5: Najklikanejšie články celého týždňa z Rožňavy a okolia
7
Galéria

Tie zmeny na FOTKÁCH vidno už na prvý pohľad!

Zaspomínajte si s nami na časy dávno minulé. Konkrétne na to, ako vyzeralo naše mesto pred niekoľkými desiatkami rokov. Pozrite si zábery, ktoré určite zaujmú oči nejedného obyvateľa Rožňavy. Väčšina historických záberov pochádza z čias minulých. Tie si budú pamätať najmä tí skôr narodení. Fotografie zachytávajú, ako sa menil vzhľad nášho mesta. Prinášame vám zábery zo sídliska Juh, Námestia baníkov. V galérii však nájdete aj hotel Kras, sídlisko Stred a Vargovo Pole.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Obchoďák v neďalekej obci už naberá kontúry

Ešte nedávno bol projekt len na papieri. Dnes už obyvatelia najväčšej obce v našom okrese zažívajú pracovný ruch. Ten spôsobujú stroje a ťažké mechanizmy. Za niekoľko dní sa im podarilo postaviť hrubú stavbu nového supermarketu. Najviac sa však potešia motoristi, ktorí dostanú niekoľko desiatok parkovacích miest. Ako informoval konateľ spoločnosti Miroslav Labaš, okrem toho samozrejme nebudú chýbať potraviny a návštevníci nájdu aj bankové služby, bankomat, lekáreň, kvetinárstvo, noviny a časopisy a v neposlednom rade predajňu tabakových výrobkov.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pozorovanie hviezdnej oblohy bude v Rožňave atraktívnejšie

Aj medzi Rožňavčanmi sa nájdu takí, ktorí obdivujú nepoznané, teda náš vesmír. Hvezdáreň v Rožňave, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Gemerského osvetového strediska, sa teší čoraz väčšej obľube. Už uplynulý rok usporiadala rôzne pozorovania zaujímavých úkazov nad našimi hlavami, ktoré si prišlo vychutnať počas teplých a slnečných nocí veľké množstvo ľudí.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V lokalite Rákoš vznikne banský náučný chodník

Gemerský banícky spolok (GBS) Bratstvo pripravuje otvorenie banského náučného chodníka v rožňavskej lokalite Rákoš.

Zdroj: TASR

Nový seriál z nášho Gemera už za niekoľko dní

Podľa informácií, v novom najvýpravnejšom seriáli nebude chýbať ani vražda na Gemeri. Práve ňou začiatkom marca začína originálny slovenský historický seriál s kriminálnou zápletkou. 1890. Tešiť sa môžete na charizmatického Janka Koleníka, ale aj ďalších skvelých hercov.

Zdroj: TV JOJ
Obrazom: Muránsky hrad turisti navštevujú aj v zimnom období
5
Galéria
Zdroj: TASR

Titulná foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM