Peter Simon Kultúra

Tomuto sa povie hudobný zážitok: Aha, ako to ladilo rožňavskému klaviristovi a známej huslistke

V piatok sa divadelné priestory OKC v Rožňave naplnili veľkým počkom priaznivcom jazzovej hudby. Na pódiu sa stretli jazzoví hudobníci, medzi ktorými nechýbal Arpád Farkaš či Barbara Botošová.

Ilustračný obrázok k článku Tomuto sa povie hudobný zážitok: Aha, ako to ladilo rožňavskému klaviristovi a známej huslistke
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hudobný večer, plný vynikajúcich hudobníkov a kvalitnej jazzovej hudby mali možnosť Rožňavčania zažiť na vlastnej koži. Koncert sa začal v piatok v podvečerných hodinách. Na pódiu nesmel chýbať známy Rožňavčan Arpád Farkaš, ktorý publiku predviedol svoje umenie a hru na klavíri. No zahviezdila aj Barbora Botošová, vnučka známeho huslistu Jána Berkyho-Mrenicu, ktorá ako prezrádza, zdedila po dedovi talent, husle a pokoru. Prítomný v pestrom vekovom zložení si dobrú hudbu v podaní kvalitných muzikantov užívali celí čas. Na koniec ich publikom patrične ocenilo veľkým aplausom.

Podľa Lenky by bolo príjemné, aby takáto hudba znela v Rožňave aj naďalej. „Arpi Farkaš je náš kolega, ktorého si vážim a u ktorého obdivujem jeho nadanie, talent a ťažkú prácu v neustálom cvičení. Na koncert som prišla so svojimi kolegami a ich rodinnými príslušníkmi, aby sme si mohli vychutnať tóny Arpiho hudby v spolupráci so slávnou Barborou Botošovou a obidvoma skupinami. Koncert bol vo svojom štýle krásny a určite v nás všetkých zanechal príjemné zážitky a spomienky,“ dodala Lenka.

„Prišiel som s priateľkou, lebo máme radi tento žáner hudby a veľmi sa nám páčilo,“ prezradil prítomný Marcel.

Mária si taktiež pochvaľovala vystúpenie. " Sú to hudobníci, ktorí vedia ako na to. Neľutujem, že som prišla, fajn zážitok," dodala s úsmevom.

Prinášame vám videozostrih z tohto koncertu a želáme príjemné sledovanie.

Jazzový koncert v OKC
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM