Peter Simon Rôzne

Tomáš nakrútil úchvatné videá Slovenského raja: Chcel som ukázať, aký poklad tu máme!

Slovenský raj je obľúbeným miestom našich aj zahraničných turistov. Prekrásna príroda a rokliny však lákajú aj filmárov. Tentokrát sa stali inšpiráciou pre rodáka z nášho kraja, ktorý už niekoľko rokov pôsobí v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš nakrútil úchvatné videá Slovenského raja: Chcel som ukázať, aký poklad tu máme!
Zdroj: YouTube.com

Tomáš Valigura je rodák zo Spišskej Novej Vsi, ale už niekoľko rokov žije a pracuje v Anglicku. Je spoločníkom spoločnosti s názvom Elevate, ktorá sa venuje natáčaniu videí prevažne cez drony. Zaujímalo nás, prečo sa rozhodol práve týmto spôsobom natočiť Slovenský raj.

„Projekt vznikol v mojej hlave, keďže túto oblasť dobre poznám, len som ju už skoro 15 rokov nenavštívil. Rozhodol som sa zobrať mojich kolegov a spropagovať náš kraj a okolie iným spôsobom. Taktiež som chcel ukázať ľuďom na celom svete, aký poklad tu máme,“ povedal.

Ako spomenul, verí, že aj takáto propagácia Slovenského raja prinesie na malé, ale o to krajšie Slovensko viac turistov. „Drony dávajú videám inú perspektívu. Dokázali sme zachytiť aj také miesta, kde by sa kamery nikdy nedostali,“ doplnil Tomáš.

Natáčanie trvalo tri dni a na pomoc si zavolal aj kamarátov, ktorí majú Slovenský raj v malíčku. Známeho horolezca Michala Sabovčíka či Vladimíra Faltina môžete vidieť aj vo videu.

Úchvatné zábery z nášho regiónu
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM