Peter Simon Správy

To je krása: Príroda sa v okolí Rožňavy už prebúdza, FOTO

Okolie Rožňavy je známe svojou krásou prírody. Neďaleký Slovenský kras ponúka množstvo zákutí, ktoré stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku To je krása: Príroda sa v okolí Rožňavy už prebúdza, FOTO
12
Galéria
Foto: Marika Lévaiová

Rožňava a priľahlé okolie je známe svojou krásou prírody. Jar, ktorá priniesla na naše územia oteplenie, láka obyvateľov nášho regiónu na rôzne prechádzky a turistiky. Na jednu takú sa vybrala aj Marika Lévaiová z Rožňavy. Jej kroky smerovali na Plešiveckú planinu. Tam zhotovila krásne fotky plné farieb.

Zábery dokazujú, že aj na planine je čo v týchto dňoch obdivovať. Lúky plné rozkvitnutých kvetov lákajú okrem turistov aj nadšencov fotografií. Pri prechádzke planinou natrafila na niekoľko krásne rozkvitnutých Poniklecov.

Pozrite si fotografie v našej galérii, ktoré potvrdzujú fakt, že naše okolie patrí určite k tým najkrajším na celom Slovensku.

Poniklec slovenský (Pulsatilla slavica) je trváca, celá chlpatá až huňatá bylina z čeľade iskerníkovitej (Ranunculaceae). Nachádza sa hlavne na strednom a východnom Slovensku, najmä vo vyšších polohách. Ide o zákonom chránenú rastlinu, ktorá sa považuje za symbol a posol jari. Tento nenápadný, modrofialový kvet rastie na teplých krovinatých a trávnatých skalnatých stráňach.

Obrazom: Poniklec v Slovenskom krase
12
Galéria
Foto: Marika Lévaiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM