Peter Simon Správy

TIP na víkend: Remeselnícky trh a burza starožitostí v Krásnohorskej Dlhej Lúke

Príďe zažiť zaujímavý a nevšedný deň do známej obce neďaleko nášho mesta. Remeselníci predvedú čaro svojho umenia v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Prečítajte si, čo vás čaká a neminie ;)

Ilustračný obrázok k článku TIP na víkend: Remeselnícky trh a burza starožitostí v Krásnohorskej Dlhej Lúke
Zdroj: Dnes24.sk

Jednu zo vstupných uličiek v Krásnohorskej Dlhej Lúke zaplní množstvo remeselníkov. Presnejšie sa podujatie pod názvom Remeselnícky trh a burza starožitostí uskutoční už túto nedeľu 4. októbra 2015 na nádvorí Remeselníckeho centra v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Akciu organizuje Združenie Gemerských remeselníkov.

Malí aj veľkí sa môžu tešiť na všakované výrobky šperkárov, kožiarov, hrnčiarov, ale aj tkáčok, kováčov či drevorezbárov. Samozrejme nebude chýbať ani zaujímavá a nevšedná burza starožitností, ktorú ocenia najmä tí skôr narodení.

Remeselnícky trh sa uskutočňuje každú štvrtú nedeľu v mesiaci, tento víkend je výnimka, kvôli minulo týždňovému nepriaznivému počiasu. Každý remeselník a prvovýrobca je vítaní. „Poskytujeme priestor na predaj pre každého. Túto nedeľu sa na vás prvýkrát bude tešiť aj Veselá Farma so špecialitami,“ informuje šéf združenia remeselníkov Juraj Nagy.

Brány trhov sa otvoria už v ranných hodinách. Počas celého dňa sa okrem tradičných výrobkov môžete tešiť aj na chutné občerstvenie v podobe domácich výrobkov a miestnych špecialít. V tejto časti Gemera v susedstve s Maďarskom prihliadame nielen na rozvoj kultúrnych zvyklostí a festivalov, ale najmä na tradície našich remesiel," uviedol šéf združenia remeselníkov Juraj Nagy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM