Tlačové správy

Tip do kina + SÚŤAŽ: Skutočný príbeh, v ktorom sa túžby stávajú skutočnosťou

Túžba splniť si životný sen je motorom snáď každého z nás. Ale taký motor, aký v sebe skrýva už od detstva Michael Edwards (Taron Egerton), nemá hocikto. Jeho túžba je zdanlivo jednoduchá: Stať sa olympionikom a reprezentovať Veľkú Britániu na olympijských hrách.

Ilustračný obrázok k článku Tip do kina + SÚŤAŽ: Skutočný príbeh, v ktorom sa túžby stávajú skutočnosťou
Zdroj: CinemArt

Film Orol Eddie z dielne 20th Century Fox je krásnym príbehom o prístupe nielen k športu, ale aj k životu. Rolu skokanského experta, ktorý Eddieho pripravuje na olympijské hry v Calgary, si zahral Hugh Jackman.

Film inšpirovaný skutočným príbehom vyzdvihuje Michaelov prístup k športu a jeho odhodlanie „nikdy to nevzdať”. Eddieho príbeh ukazuje divákom, že nie je potrebné byť silou mocou lepší ako ostatní, ale že je dôležitejšie byť lepšími, ako sme boli.

Mladý Michael od detstva vie, že bude olympionikom. Len ešte nevie, v akej disciplíne… Po mnohých pokusoch sa rozhodne pre skoky na lyžiach. Rozhodne sa učiť od najlepších, a tak opustí rodnú zem a na vlastnú päsť vyrazí do Álp. Chvíľu pozoruje skokanov v akcii, potom vylezie na mostík a rozbehne sa. Po niekoľkých bolestivých pádoch si uvedomí, že to bez trénera asi nepôjde. Na scénu vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbár zimného strediska, bitkár a pijan, ale aj bývalý skokan na lyžiach. Bronson neodbytného skokana vezme pod svoje ochranné krídla a začne ho učiť nielen skákať na lyžiach, ale tiež to, ako skákanie prežiť. Postupne spoznáva Michaelovo odhodlanie a nezničiteľnú vôľu, vďaka ktorým si potom spoločne dokážu splniť veľký sen. Michael v roku 1988 v Calgary vstúpi do olympijských dejín ako nezabudnuteľný „Orol Eddie.“

„Eddie bol legendou, ktorá stelesňuje čisté odhodlanie. A skúsil to v tej najbláznivejšej, takmer samovražednej športovej disciplíne – v skokoch na lyžiach. Ako dieťa som tiež sníval, že sa dostanem na olympiádu. Len som nezašiel tak ďaleko!“ spomína Hugh Jackmann na dobu, kedy skutočný Orol Eddie lietal vo vzduchu.

Kto vyhral vstupenky do kina alebo filmové DVD!

Uplynulé dni ste mali možnosť zapojiť sa do súťaže o ceny od filmovej produkčnej spoločnosti Cinemart. A tu máme mená víťazov jednotlivých cien:

DVD filmu Oceľová päsť – Gabriel Vajs, Tomáš Zummerling, Júlia Klein
2 lístky do kina Cinemax – Lukáš Balog

Gratulujeme a s výhercami sa skontaktujeme prostredníctvom e-mailu.

Orol Eddie  - trailer
1
Galéria
orol Eddie
6
Galéria
Zdroj: CinemArt
Zdroj: CinemArt
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM