Jozef Legéň Krimi

Tínedžeri z Rožňavškého okresu? Kvôli železu predviedli ničivú akciu na cintoríne

Posvätné miesto sa stalo terčom zlodejov! Vyčíňanie dlhoprstých sa žiaľ udialo na cintoríne. Polícia už vzniesla obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžeri z Rožňavškého okresu? Kvôli železu predviedli ničivú akciu na cintoríne
Zdroj: Webnoviny.sk

Rožňavskí policajti vypátrali a následne obvinili z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody dvoch 16-ročných tínedžerov a 22-ročného muža z okresu Rožňava.

„Obaja tínedžeri začiatkom mája na miestnom cintoríne v obci Drnava, ukradli kovové oplotenie hrobu. Betónové stĺpiky rozbili kladivom a následne vybrali kovové časti oplotenia, ktoré skončili v zberni surovín. Obci Drnava spôsobili škodu vo výške najmenej 1 400 eur,“ uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Jeden z chlapcov navštívil podľa slov policajného hovorcu miestny cintorín opäť a ukradol časti kovového oplotenia pamätníka, čím spôsobil škodu vo výške najmenej 1 200 eur.

„Všetci traja obvinení v máji 2014 v obci Drnava preliezli oplotenie a vnikli do rodinného domu. Následne sa vlámali do drevárni a domu, odkiaľ ukradli DVD prehrávač, Set top box, DVD nosič, fľašu vína, sekeru, predlžovací kábel, zosilňovač a skrutkovače. Majiteľovi spôsobili škodu za viac ako 200 eur,“ dodal Szabó.

Jeden z tínedžerov skončil v cele policajného zaistenia, dvaja mladí muži sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest v rozpätí od jedného do desiatich rokov za mrežami, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM