Peter Simon Rôzne

Telocvičňu nepotrebujú! Títo Rožňavčania holdujú street workoutu

Dnes sa na Námestí baníkov v Rožňave zišlo veľké množstvo nadšencov cvičenia, aby si pozreli na vlastné oči ozajstných street workoutistou. Tí predvádzali priamo pod holým úžasné kúsky. Presvedčte sa sami

Ilustračný obrázok k článku Telocvičňu nepotrebujú! Títo Rožňavčania holdujú street workoutu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Street workout Rožňava v spolupráci s miestnym Centrom voľného času a Domom Matice slovenskej spoločne zorganizovali pre obyvateľov mesta nevšedné ukážky cvikov na hrazde. Tým chceli podporiť vybudovanie street workoutového ihriska v našom meste. „Vlastne je to cvičenie s vlastným telom. Dnes tu môžme vidieť tri základne silové cviky a to kliky, kliky na bradlách a zhyby. V tomto športe existuje aj hotová zostava, ktorá sa robí na dve minúty,“ povedal Miroslav Hajdú. Ako nás ďalej informoval, túto akciu usporiadali so zámerom, aby spropagovali aj v našom meste tento šport. Chcú totiž vybudovať park, kde by mohli cvičiť aj ďalší obyvatelia mesta.

V Rožňave mladým street workoutistom už mesto poskytlo pozemok, no ako povedal Miroslav Hajdú, ešte im chýbajú nejaké financie na vybudovanie kompletne zariadeného parku.

„Je to nevšedné a zaujímavé. Páči sa mi celá myšlienka a bola by som rada, keby v našom meste vzniklo takéto ihrisko,“ povedala Martina.

„Prišiel som sa pozrieť na toto cvičenie. Niečo som sa o tom dočítal na nete a vyzerá to zaujímavo, možno sa na to aj dám,“ povedal s úsmevom Tomáš.

„Myšlienka bombová, snáď sa podarí rožňavskému klubu získať tie potrebné peniaze a vybuduje sa park aj tu. Bolo by to super, zaujímavé a myslím si, že by sa tam schádzalo dosť ľudí,“ dodal Pavol.

Video pripravujeme.

Street workout v Rožňave
1
Galéria
STREET WORKOUT Rožňava
25
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM