Peter Simon Správy

Technické služby o začiatku zimnej údržby v Rožňave: Pripravené sú stovky ton posypu

TSM Rožňava zabezpečuje zimnú údržbu miestnych komunikácií, a chodníkov podľa Plánu zimnej údržby na celom území mesta Rožňava, vrátane Rožňava Baňa a Nadabulej, podľa poradia dôležitosti.

Ilustračný obrázok k článku Technické služby o začiatku zimnej údržby v Rožňave: Pripravené sú stovky ton posypu
Zdroj: TASR

Ako sme zistili priamo od riaditeľa technických služieb, mesto Rožňava resp. TSM Rožňava zabezpečuje zimnú údržbu na 56 km komunikácií, 47 km chodníkov a 10 ks parkovísk.

Ako uviedol pre náš web riaditeľ, Ivan Demény, s prípravami na zimnú údržbu sa začalo už 3.októbra 2016. Organizácia má k dispozícii 3 traktory s radlicou, 1 sypač s radlicou, 2 sypače s radlicou na chodníky, 1 nakladač, ktoré sú na zimnú údržbu pripravené.

„V našom meste odstraňovanie snehu a ľadu zabezpečuje 14 pracovníkov Technických služieb mesta Rožňava so zamestnancami VPP v počte cca 35 – 40 zamestnancov,“ spresnil Demény.

Stovky ton posypu

"Na dvore TSM je pripravených viac ako 500 t inertného posypového materiálu a 60 t chemického posypového materiálu. Zimná údržba komunikácií a chodníkov v meste začína 15. novembra 2016, a končí 15. marca 2017 a je zabezpečená v nepretržitej prevádzke vrátane dní pracovného voľna a štátnych sviatkov, zdôrazňuje riaditeľ.

Na výkon zimnej údržby 2015/2016 minula organizácia 53 660 eur.

Toto sú najhoršie úseky v Rožňave

„Najhoršími úsekmi v našom meste sú kopcovité ulice/ ul.Košická, Marikovského, Kozmonautov, Medzimlynská, Južná, Tehelná, Pod kalváriou, Tichá/, ako aj križovatka Košická – Záhradnícka – Páterová. Tieto úseky si vyžadujú vyššie nároky. Nemalé problémy spôsobujú aj zle zaparkované vozidlá na komunikácií, ktoré spôsobujú nepriechodnosť a znemožňujú vykonať zásah vozidiel zimnej údržby,“ dodal na záver riaditeľ, Ivan Demény.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM