Peter Simon Správy

Takto môže vyzerať námestie v Dobšinej: O vzhľade rozhodnú obyvatelia, VIZUALIZÁCIA

Námestie v Dobšinej prešlo obnovou v roku 2011. Teraz však primátor mesta Ján Slovák poskytol vizualizácie a predstavil nové zámery s Námestím baníkov.

Ilustračný obrázok k článku Takto môže vyzerať námestie v Dobšinej: O vzhľade rozhodnú obyvatelia, VIZUALIZÁCIA
5
Galéria

Námestie v Dobšinej bolo do dnešnej podoby vynovené v roku 2011. Celkové výdavky na projekt rekonštrukcie, zväčša kryté nenávratným finančným príspevkom boli 1 058 464,58 eur. Nie všetci však sú s terajším vzhľadom centra mesta spokojní.

Ako sme zistili, zlom však nastáva práve v tomto období, kedy už Mesto Dobšiná nie je nijako viazané podmienkami vtedajšieho projektu a nové zámery s Námestím baníkov nám priblížil primátor mesta Dobšiná, Ján Slovák.

„Aj keď nateraz prioritou zaostáva oprava ciest a chodníkov, podľa môjho názoru je potrebné túto, nazvem to otvorene „opachu“ trošku upraviť. Podľa návrhu novej podoby nášho námestia, ktoré je centrom mesta Dobšiná, nám banícky pamätník pripomenie, že je to Námestie baníkov a mesto ma banícku históriu, čoho súčasťou je tak isto znovu nainštalovanie historickej četerne ( historická obdoba studne aké sa používali v Dobšinej). Vrátiť tiež autobusovú zastávku pomocou jednosmernej cesty cez námestie je určite najlepším riešením, čim sa odstaví nákladná doprava cez sídlisko Rozkvet,“ upresnil Slovák.

Podľa jeho slov, doplnenie zelene spríjemní celú túto momentálne prázdnu plochu, o tom nie je potrebné ani rozprávať. „V prípade podujatí bude námestie tak ako doteraz využiteľné a terajšia zastávka bude použitá ako náhradná v takýchto prípadoch. Malé podujatia sa budú dať uskutočňovať pred Kultúrnym domom, kde by zo schodiska vzniklo maličké pódium tak ako je to vlastne aj teraz, akurát bude upravené s pridaním sedenia,“ hovorí primátor mesta.

Následne poskytol aj vizualizácie, ktoré si môžete pozrieť v našej galérii. Mesto ich však uskutoční len vtedy pokiaľ s tým budú súhlasiť samotní obyvatelia. Práve preto prinieslo obyvateľom anketu, v ktorej môžu hlasovať, či sa im vizualizácia pozdáva, alebo nie. Hlasovať sa môže cez internet, a aj prostredníctvom Dobšinských novín v uvedenom dotazníku do 31. mája 2018, kedy sa hlasy celkovo spočítajú a budú oznámené úplné výsledky hlasovania.

Titulná foto: ilustračné

Zdroj: mestodobsina.sk

Obrazom: Vizualizácia námestia v Dobšinej
5
Galéria
Zdroj: mestodobsina.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM