Peter Simon Správy

Tak tomuto sa už povie poriadna kosa: Aha, ako má v našom okrese prituhnúť!

V okrese Rožňava treba počítať s poriadnymi mrazmi. Platí výstraha 2. stupňa. A to nie je všetko, pred čím nás varujú odborníci. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Tak tomuto sa už povie poriadna kosa: Aha, ako má v našom okrese prituhnúť!
Zdroj: TASR

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami.

„7.1. od 00:00 do 8:00 hod. sa v okrese Rožňava miestami očakáva dosiahnutie minimálnej vzduchu –20 až –22 °C. Platí výstraha 2. stupňa,“ upozorňuje Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Meteorológovia upozorňujú, že silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. „Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ dodávajú.

Okrem toho náš okres potrápi aj vietor. Ten môžeme očakávať v našom okrese od 5.1.2017 – 13:00 hod. do 7.1.2017 – 7:00 hod. Tu platí výstraha prvého stupňa. Podľa meteorológov má vietor dosiahnuť rýchlosť krátkodobo (v nárazoch) 18 – 23 m/s (60 – 85 km/h).

„Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodali meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM