Peter Simon Kultúra

Tajomstvá za mikrofónom: Študentom sa prihovorí televízna moderátorka a rodená Rožňavčanka Barbara Túrosová

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave v rámci 16. ročníka celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc pripravila v stredu 25.3.2015 pre stredoškolskú mládež podujatie pod názvom „Tajomstvá za mikrofónom“ s Barbarou Túrosovou, moderátorkou televízie TA3.

Ilustračný obrázok k článku Tajomstvá za mikrofónom: Študentom sa prihovorí televízna moderátorka a rodená Rožňavčanka Barbara Túrosová
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Každý človek má od detstva sny o svojom budúcom povolaní. Nie každý si vie predstaviť každodennú prácu napríklad v kancelárii, v prírode, ateliéri, či v triede plnej detí. Každé povolanie má však svoje čaro a svoju dôležitú úlohu v spoločnosti. Niekomu sa detské sny splnia hneď, iní sa snažia ísť za svojim cieľom aj dlhé roky.

Barbara Túrosová, ktorá bude v stredu hosťom v rožňavskej knižnici, vyštudovala žurnalistiku na UKF v Nitre. “V televízii TA3 som začala pracovať hneď po skončení vysokej školy. Od nástupu pôsobím ako redaktorka zahraničného spravodajstva a od roku 2012 aj ako moderátorka. Mám svoju reláciu 24 hodín vo svete, v ktorej každý deň rozoberám aktuálne a najdôležitejšie zahranično-politické témy,“ prezrádza Túrosová.

Táto mladá šarmantná Rožňavčanka príde medzi študentov, zatiaľ stredoškolákov, ktorí sa v blízkej budúcnosti budú rozhodovať o svojom budúcom povolaní. Počas svojej krátkej kariéry mala Barbara možnosť absolvovať mnoho zaujímavých zahraničných pracovných ciest po krajinách, ako napr. USA, Belgicko, Rumunsko, Ukrajina, Gruzínsko a urobiť tak desiatky rozhovorov s osobnosťami svetovej politiky.

“Či bolo toto povolanie jej snom, aká je práca pred televíznymi kamerami a aké má ďalšie plány Barbara Túrosová do budúcnosti, sa dozvedia, a určite ešte oveľa viac, stredoškoláci, ktorí sa zúčastnia tejto motivačnej besedy v stredu 25.3.2015 v Ge­merskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave v dopoludňajších hodinách pod názvom Tajomstvá za mikrofónom,“ uviedla Tatiana Bachňáková z knižnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Tatiana Bachňáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM