Peter Simon Rôzne

Tábor Expanzia na sídlisku Juh: Týždeň plný šport, hier i stopovačky po meste

Mladí animátori a dobrovoľníci Domky - Združenia saleziánskej mládeže Rožňava, už po siedmykrát zorganizovali tábor Expanziu. Počas jedého týždňa si deti na multifunkčnom ihrisku na Juhu užili mnoho zábavy, športu i pravej stopovačky po meste...

Ilustračný obrázok k článku Tábor Expanzia na sídlisku Juh: Týždeň plný šport, hier i stopovačky po meste
Zdroj: Dnes24.sk

Program bol veľmi pestrý a flexibilný. Každý deň bol niečím výnimočný, a tak sa zučastnení mali možnosť zahrať nielen tradičné hry či futbalový turnaj, ale aj sa vydať na stopovačku po meste, výlet do Betliara, alebo si otestovať svoju kreativitu v tvorivých dielňach. „Deti sem chodili bezplatne a za celý týždeň podľa mňa absolvovali zaujímavý program. Denne chodilo približne 30 detí, no záviselo to od počasia, keď bolo pekne tak ich bolo o niečo viac,“ povedala Lucia Blahúsová predsedníčka Domky.

Zažili pravú stopovačku

Vo štvrtok deti zažili pravú stopovačku v meste, kde mali pripravené stanovištia. Na každom museli plniť rôzne úlohy. „Napríklad si vytvárali vázu s kvietkami, potom museli poslepiačky pomocou navigácie odstrihávať cukríky, museli prejsť so zviazanými nohami určitú vzdialenosť a celé to vyvrcholilo zmrzlinou v cukrárni na námestí baníkov,“ dodala Blahúsová.

Deti sú na tábor už zvyknutí

Tento prímestský tábor sa konal už siedmy rok, čo nasvedčuje aj o jeho popularite.
„Som rada, že som tu mohla byť aj tento rok, veľmi som sa tešila. Páčila sa mi tá stopovačka a dnešné súťaže,“ prezradila Miška.

„Celý tábor bol super a dnešný futbalový turnaj to poriadne ukončil. Som rád, že som sa zúčastnil tejto expanzie,“ povedal Lukáš.

Expanzia na Juhu: Takto si ju deti užívali
17
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM