Peter Simon Šport

Svetlo sveta uzrel dôležitý dátum: Dávka adrenalínu v krvi v novom termíne

Podujatie svojou prestížou láka veľké množstvo domácich aj zahraničných divákov. Pozrite si prvé informácie o tohtoročnom Dobšinskom kopci.

Ilustračný obrázok k článku Svetlo sveta uzrel dôležitý dátum: Dávka adrenalínu v krvi v novom termíne
Zdroj: Dobšinský kopec 2016

Koncom minulého roka sa uskutočnilo pracovné zasadnutie všetkých organizátorov Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu v španielskom meste Oviedo. Naša trojčlenná delegácia ( Ing. Radovan Revúcky, Ing. Pavol Kušnier, Marcel Kollárik) cestovala na toto podujatie s veľkými očakávaniami. Niekoľko mesiacov pred týmto mítingom lobovali u zástupcov FIA za znovuzaradenie Dobšinského kopca do seriálu ME historických vozidiel, a to aj v prípade že by sme presunuli termín pretekov o niekoľko týždňov.

V roku 2017 sa Dobšinský kopec predstaví v spoločnosti najsledovanejších európskych pretekov automobilov do vrchu. Prípravy sú už v tomto momente v plnom prúde, pričom organizátor očakáva nadpriemernú účasť, keďže na Dobšinskom kopci 2017 budú bojovať o body aj účastníci Majstrovstiev Európy historických vozidiel.

Priaznivci rýchlych áut, toto si nemôžete nechať ujsť. Už po niekoľkýkrát sa blíži veľkolepá súťaž v pretekaní špeciálnych osobných automobilov. Dobšinský kopec je už za rohom! Celé sa to bude konať 22.-23. Júla 2017.

Preteky začnú v sobotu 22. júla o 9:00 hod. s prvým kolom jázd, ďalšie kolo bude prebiehať v popoludní o 13:00hod., no tým sa to určite nekončí. O 19:00 hod. bude nasledovať Oldies party rádia Vlna- Mafia Corner. Nasledovný deň, 23. júla, prebehnú ďalšie dve kolá jázd, prvé kolo so začiatkom o 9:00 hod. a druhé kolo o 13:00 hod.

Veľkolepá súťaž sa ukončí v nedeľu o 17:00 hod. vyhlásením výsledkov pretekov cez Dobšinský kopec. Určite si to nenechajte ujsť a príďte si pozrieť športové autá fičiace neuveriteľnou rýchlosťou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM