Peter Simon Správy

Súťažný tím L Racing z Krásnohorského Podhradia je už v plnom víre rozbehnutej sezóny

Hneď po úvodnom podujatí Majstrovstiev Slovenskej republiky automobilových súťažiach Rally Prešov už mieria ďalšie dva stroje s logom L Racingu na rakúsky Rechberg, kde pokračujú kopcové Majstrovstvá Európy.

Ilustračný obrázok k článku Súťažný tím L Racing z Krásnohorského Podhradia je už v plnom víre rozbehnutej sezóny
Zdroj: L racing

Debnárová druhá v triede 8

Veľmi pekný a relatívne úspešný víkend má za sebou posádka Renaultu Clio Michaela Debnárová – Lucia Laurincová. Spolu sa im podarilo dokončiť Rally Prešov na 2. mieste v triede 8. „Po dlhočiznej zime sme sa na prvé kolo slovenského šampionátu veľmi tešili,“ povedala po pretekoch Miška Debnárová. „Vždy mi trochu trvá dostať sa do tempa, ale postupne to príde. Som rada, že spolupráca s Luckou Laurincovou fungovala bezchybne, takisto ako naše auto. Verím, že nabudúce budeme ešte rýchlejšie. V Prešove sa nám páčilo, bola to pekná súťaž. Dobrý začiatok roka,“ doplnila.

Európsky šampionát na Rechbergu aj s Pavlíkom a Cvrčekom

Druhé kolo Majstrovstiev Európy v pretekoch automobilov do vrchu sa najbližší víkend 20. až 22. apríla bude konať na rakúskom Rechbergu. Do Štajerska mieri aj český jazdec Věroslav Cvrček, ktorý tu začne svoje tohtoročné pôsobenie za volantom Škody Fabia RS2000. „Po dlhej zime sa opäť posadím za volant a už sa toho neviem dočkať,“ povedal pred odchodom do Rakúska.

„Pre fanúšikov a verím, že aj súperov, sme pripravili také malé prekvapenie. Dúfam, že sa nám všetko vydarí a dobre si zajazdím. Nemám nejaké konkrétne ambície. Tamojšia trať sa mi páči, tak si to idem užiť,“ spresnil Cvrček.

Na štartovej listine súťaže na Rechbergu bude aj Peugeot 208 VTi R2 s pilotom Denisom Pavlíkom. Ten bude chcieť nadviazať na vlaňajšie víťazstvo v triede A-1600 a opäť získať body do hodnotenia Majstrovstiev Európy.

Šéf tímu Ján Lipták má radosť, že sa sezóna úspešne rozbehla, hoci na Rechbergu mal pôvodne štartovať aj on. „Po februárom zranení ramena ešte nie som celkom fit, tak s mojim opraveným Subaru, ktoré som rozbil na Jahodnej v roku 2014, sa ukážem na kopci až neskôr. Ale teším sa, ako sa sezóna rozbehla. Venovali sme sa cez zimu technike a je to poznať. Technické problémy sa nám vyhýbajú, za čo patrí vďaka našim mechanikom. Verím, že aj ďalšie podujatia budú pre náš tím rovnako úspešné,“ hovorí Lipták.

Informoval Martin Trenkler.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM