Správy

Súťaž v spracovaní informácií ovládli stredoškoláci z východu Slovenska

V poradí 51. ročník súťaže v spracovaní informácií na počítači sa uskutočnil na Obchodnej akadémii v Rožňave. Na finálovom celoslovenskom kole sa zúčastnilo 36 stredoškolákov zo stredných odborných škôl a obchodných akadémií.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž v spracovaní informácií ovládli stredoškoláci z východu Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Celoslovenská súťaž v spracovaní informácií na počítači má svojich víťazov. V zápolení študentov stredných odborných škôl a obchodných akadémií boli najúspešnejší Košičania, ktorí získali dve prvé miesta.

Informoval o tom riaditeľ odboru podpory smerovania mládeže Štátneho inštitútu odborného vzdelávania (ŠIOV) Michal Kaliňák.

„Som veľmi rád, že aj 51. ročník súťaže bol pre stredoškolákov atraktívny. Hoci poznáme víťazov na všetkých troch priečkach v každej z kategórii, myslím si, že morálnym víťazom bol každý stredoškolák, ktorého odvaha a odhodlanie sprevádzali v každom z kôl tradičnej súťaže,“ konštatoval riaditeľ ŠIOV Michal Bartók.

Ako informoval Michal Kaliňák, účastníci súťažili v troch kategóriách. V kategórii písanie na PC obhájil minuloročné prvenstvo Richard Koronczi z košickej Obchodnej akadémie (OA), ktorý zaznamenal 419,5 čistých úderov za minútu. Druhé miesto obsadila Monika Hedviga Aninová z trenčianskej OA Milana Hodžu s 382 údermi a bronzovú priečku Andrea Balážová, žiačka prešovskej Strednej odbornej školy obchodu a služieb s 381,8 čistých úderov za minútu.

Aj v disciplíne úprava textu na PC zvíťazila reprezentantka OA v Košiciach Miriama Šoltésová, ktorá dosiahla 12 700 bodov. Druhé miesto patrí Soni Zorskej z prešovskej Strednej odbornej školy obchodu a služieb s 12 150 bodmi. Tretí skončil Marek Tóth z košickej OA vďaka zisku 11 450 bodov.

OA v Rožňave získala prvenstvo v kategórii wordprocessing vďaka Patrikovi Žorimu, ktorý uspel aj v celosvetovej súťaži INTRESTENO 2015 v Budapešti. Druhé miesto patrí Monike Szegényovej z OA v Senici a tretie Monike Varcholovej z rovnakej školy.

V poradí 51. ročník súťaže v spracovaní informácií na počítači sa uskutočnil 22. a 23. marca na Obchodnej akadémii v Rožňave. Na finálovom celoslovenskom kole sa zúčastnilo 36 stredoškolákov zo stredných odborných škôl a obchodných akadémií.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM